Bilecik Devlet Hastanesi Acil Servisi’yle ilgili şikayetler gün geçtikçe artıyor. Serviste yeterli sağlık hizmeti alamadıklarını ve görevli personelin hal ve tavırlarından rahatsızlık duyduklarını belirten vatandaşlar, çoğu zaman bu şikayetlerini sosyal medya üzerinden çevreleriyle paylaşıyorlar.

Önceki gün yaşanan benzer bir olayda, kalp rahatsızlığı bulunan, şiddetli sırt-karın ağrısı ve kusma şikayeti ile Acil Servise gelen bir vatandaş, iddiaya göre sıra numarası verilerek beklemeye alındı. Geçmişte 2 kez kalp krizi geçiren vatandaş, Acil’in banklarında acı içinde sırasının gelmesini beklemeye başladı. O sırada olayı haber alarak hastaneye gelen eşi, kocasının bu halini görünce duruma tepki gösterdi.

Nöbetçi doktorun odasına giden Tuğba Gürses isimli vatandaş, yaşananlarda duyduğu rahatsızlığı dile getirmek istediğinde, iddiasına göre doktorun umursamaz tavırlarıyla karşılaştı. Doktora eşinin 2 kez kalp krizi geçirdiğini ve durumunun ciddi olabileceğini anlatmaya çalıştığında, “Kaydı yapılmış, sırası gelince alacağız” cevabını aldığını ve o sırada bunların doktora yüksek sesle söylemesinden rahatsız olan hastanenin özel güvenlik elemanının gelerek “Bir sıkıntımı var doktor bey?” diye sorduğunu ifade eden Gürses, yaşananları tam bir trajedi olarak niteledi.

“Asıl trajedi bundan sonra başlıyor” diyen Gürses eşinin muayenesini şu sözlerle anlatıyor: “Yeni mezun doktorumuz eşimi hiç muayene etmeden önce aşırı ağrısını gidermek için bir iğne yaptırıyor, sanırım ağrı kesicidir. Hiç bir film, MR hiçbir şey istemeden uzman doktorların bile bir sürü tahlillerden sonra tanı koyabildikleri bir ortamda o eşimin karşısında iki büklüm duruşuna bakaraktan BEL FITIĞI teşhisini koymuş. Eşimin eline reçeteyi de yazarak gidebilirsiniz demiş. Eczaneden aldığım ilaçlar ise benim aile hekimimin yazabildiği sıradan kas gevşeltici kremlermiş. Yani demek istediğim şu ki insanların ACİL için söyledikleri sözler çok doğru ve az bile. Haklarını bilen bilinçli insanlara bile bu şekilde davranılıyorsa Rabbim garibanların yardımcısı olsun.”

Yaşanan olayı sosyal medya üzerinden paylaşan Tuğba Gürses, ilgili mercilere seslenerek; “Unutmasınlar ki, orda çalışan tüm personelin maaşını bu vatandaş ödüyor. Yani hiçbiri amme hizmeti yapmıyor. İnsan sağlığı bu şakaya gelmez. Sırasını beklerken bir şey olursa bana bunun hesabını hastane yönetimi mi, yoksa İl Sağlık Müdürlüğü mü verecek? Gerçi giden gittikten sonra siz hesap verseniz ne olacak?” sorularını soruyor. Yetkililerin yaşanan bu olay karşısında nasıl bir tutum sergileyecekleri merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim