Gamze Elmas

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 7 Haziran seçimlerinde Bilecik’te oylarını artıran CHP’nin 1 Kasım hedefinin “2-0” olduğunu belirterek, “Ülkemiz çok zor dönemlerden geçiyor, daha çok çalışacağız. Sandıklarda zafer CHP’nin olacak” dedi.

Tüzün, 7 Haziran’da millet iradesine ipotek konularak CHP’ye hükümet kurma görevi vermemek için ülkenin yangın yerine çevrildiğini vurguladı ve “CHP şimdi hükümette olsaydı milyonlarca emeklimiz bu bayrama cebinde ikramiye ile girecekti, çiftçi mazotu 1.5 liraya alacaktı, asgari ücret 1500 TL’ye yükselecek,  her gün şehit haberleriyle yüreğimiz yanmayacaktı. 1 Kasım’dan sonra yoksulluğu, yolsuzluğu, acıları sıfırlayacağız” diye konuştu.

CHP’nin 1 Kasım seçimleri için yeniden birinci sıradan aday gösterdiği Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Ülkemiz çok zor dönemlerden geçiyor, daha çok çalışacağız. Hep birlikte, omuz omuza çalışacağız. Sandıklarda zafer CHP’nin olacak. 1 Kasım’dan sonra yoksulluğu, yolsuzluğu, acıları sıfırlayacağız” dedi.

Yeniden birinci sıradan aday gösterilmesi nedeniyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi’ne teşekkür eden Tüzün, ikinci sıradan adayı gösterilen Hüseyin Elmas ile uyum içinde çalışacaklarını vurguladı. Tüzün, “CHP başka partilere benzemez. CHP’de ayrılık gayrılık, küskünlük olmaz. 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi yine el ele, kol kola hep birlikte çalışacağız. 7 Haziran seçimlerinde CHP Bilecik’ten oylarını artırarak çıkmıştı. Şimdi daha çok çalışacağız, Bilecik’te 2-0 yapacağız. CHP’nin Bilecik’te bir milletvekilliği fazla kazanması Türkiye’de iktidara gelmesi demektir. Hep birlikte bunu başaracağız” dedi.

7 Haziran’ın üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen neden hükümet kurulamadığını ve neden yeniden seçime gidileceğini çok iyi anlatacaklarını ifade eden Tüzün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Millet iradesi lafını ağızlarından düşürmeyenler altlarındaki koltuğu millet idaresiyle kaybettiklerini anlayınca sandık sonuçlarına ipotek koydular. Partimizin bütün olumlu yaklaşımlarına rağmen koalisyona gitmekten kaçındılar. Anayasanın tanıdığı 45 günlük hükümeti kurma süresini boşa geçirmek için her şeyi yaptılar. Bunun için ülkeyi kan gölüne çevirmekten çekinmediler. Eğer CHP hükümeti kurulsaydı, kısa süre sonra kutlayacağımız mübarek kurban bayramına milyonlarca emekli boynu bükük değil, cebinde bir maaş ikramiye ile gidiyor olacaktı. Doların her gün yükseldiği bu ortamda çiftçimiz mazotu 1.5 liradan alacak, girdi fiyatları ucuzladığı için çiftçi kâr edecek, bunun yanında çarşı pazara da ucuzluk gelecekti. Asgari ücret net 1.500 lira olacaktı. Ataması yapılmayan öğretmen kalmayacaktı. Kamuda taşeron işçiliğe son verilmiş olacaktı. ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyen bir CHP iktidarında yeni bir dış politika uygulanacaktı. En önemlisi, her gün gelen şehit haberleriyle yüreğimize ateş düşmeyecekti. CHP, kendi menfaatleri için değil, ülke çıkarları için siyaset yapan bir partidir. CHP sorunların değil, çözümlerin adresidir. 1 Kasım’dan sonra yoksulluğu, yolsuzluğu, acıları sıfırlayacağız. Bunu hep beraber başaracağız.”

Editör: TE Bilişim