Polis İmdat(155) , Jandarma İmdat (156) , Yangın İhbar (110), Alo AFAD (122)
 ve Hızır Acil (112) gibi birimlerinin çağrı merkezlerini tek çatı altında toplayacak olan ‘Bilecik 112 Acil Çağrı Merkezi’ için çalışmalara başlandı. Projenin hayata geçmesiyle birlikte ilimizin tüm acil ihbarları aynı merkezde toplanacak ve birimler arası koordinasyon üst seviyeye çıkartılacak.

Geçtiğimiz Mayıs ayında İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen proje sonrası Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Uçar 2 Sağlık Ocağının yıkım çalışmalarına başlanırken, 4 dönümlük alan üzerine son derece modern bir 112 Acil Çağrı Merkezi yapılacağı öğrenildi.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte, Bilecikliler her türlü acil durum karşısında sadece 112 yi arayarak hizmet alabilecekler. Daha önce Antalya, Afyonkarahisar, Burdur gibi illerde hayata geçen proje ile acil durumların daha hızlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi planlanıyor. Avrupa ülkeleri ve Amerika’da uygulanan ‘tek numara’ hizmeti bir yıl içerisinde Bilecik’te de faaliyete geçmiş olacak.

Projesini İçişleri Bakanlığının yürüttüğü 112 Acil Çağrı Merkezleri aynı zamanda Afet Koordinasyon Merkezi gibi çalışacak. Deprem ve sel gibi afetlerle kurulan kriz masaları çok daha etkili bir şekilde sürekli olarak hizmet verecek.  

Editör: TE Bilişim