Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Çelik, “AK PARTİ GRUBU MECLİSİ TERK ETTİ” başlıklı haberimize açıklama yaparken, “Oturum kapatıldıktan sonra İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşımız basına bilgi verecekse grup odalarının arasında salonda bilgi verebilir” dedi.

Çarşamba günü gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Şuabat ayı birleşimin ardından muhalefet tarafından Sakarya Nehri’nin yatağını değiştirdiği ve kirlettiği gerekçesiyle şikayet edilen kum-çakıl ocağı yeniden meclis gündemine getirilirken Ak Parti grubu meclisi terk etmişti. Bu duruma MHP’li ve CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri tepki göstermişti.

“Usulü oturtamadık”

Bu olayın basına da yansımasının ardından gerçekleştirilen İl Genel Meclisi topltantısında açıklama yapan Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Çelik, meclis gündeminin kapatılmasının ardından meclis üyelerinin grup odalarının arasında bulunan salonda basın açıklaması yapması gerektiğini söyledi. Çelik konuşmasında "Bugün basında salon terk edildi gibi bir kaç cümle gördüm. Turgay hocam da durumu itiraz etmiş. Bizim bu salonumuzda görüşmeler yapılırken başkana hitap eden konuşmalar yapılır. Oturum kapatıldıktan sonra İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşımız basına bilgi verecekse grup odalarının arasında salon oluşturuldu. Orada bir masamız da var. Basın mensubu arkadaşlarımıza açıklama yapmak isteyen grup veya üyemiz uzun süre konuşabilirler. Bu olay bu şekilde değerlendirilmeseydi daha iyi olurdu.

Bu usülü önceki dönemlerden bu yana tam olarak oturtamadık. Açıklama yapmak isteyen arkadaşımız orada uzun süre açıklama yapabilir. Hatta dikkat ederseniz TBMM'de de bu şekilde işliyor. O düşünceyle yapıldı orası. Bunu bu şekilde çalıştırsak daha iyi olur” ifadelerine yer verdi.

“Dinlemek hepimizin görevidir”

CHP İl Genel Meclis Üyesi Turgay Yılmaz, önceki gün gösterdiği tepkinin nedenini açıklarken, “Hatanızın ilki salonu terk etmeniz. Burada bir müdür arkadaşımız bilgi aktarımı yapıyor. Bilgi aktarımı yapılırken bunu dinlemek hepimizin görevidir. Başkanın da beklemesi gerekiyordu. Dinledikten sonra burayı terk edip gidecektiniz. Siz birden çıktınız oradaki müdür arkadaşımız derdini anlatmaya çalışıyor. Arkadaşlar paldür küldür kalkıyor. Sanki bize anlatılıyor o konu. Bu meclise bilgilendirme yapılıyor.

Ben onun için dedim. Gurubunuza hakim olun konu bitinceye kadar lütfen oturun dinleyin. Ondan sonra çıkın gidin. Yarın sizin de böyle bir hareketiniz olduğu zaman bizde rast gele çıkarsak kendi üzerinize alınırsınız demiştim” dedi.

“Saygı göstermekte kuraldır”

MHP grubu adına konuşan Zeki Uyanı ise konu ile ilgili şunları söyledi: "Meclisin birlikteliği kadar güzel bir şey yok. Hasan Hüseyin hocam kuralları bizle beraber gayet iyi biliyor. Şu anda da gündem dışında konuşuyoruz. Hep beraberiz birbirimizi dinleme nezaketi gösteriyoruz. Önceki gün yaşadığımız olayda da Orhan arkadaşımız gündem dışı söz aldı. Çevre Müdürmüzü bununla ilgili brifing veriyordu. Hepimiz dinliyorduk. Turgay hocamın oradaki isyanı niye dinlemiyoruz noktasında. Nezaket kuralları içerisinde birbirimize saygı göstermekte kuraldır diye düşünüyorum.”

Editör: TE Bilişim