ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıyacağı ve ABD Başkanı Trump’un yaptığı açıklamalar, başta Türkiye’de olmak üzere tüm İslam Alemi tarafından esefle kınanırken, ABD’nin Kudüs çıkışına tepkiler çığ gibi artıyor.

            Konu ile ilgili olarak Sosyal Medya’da #KudüsKırmızıÇizgimizdir Hashtag’ı ile hızla yayılan tepkilere ek olarak, Bozüyüklü siyasetçilerde alınan bu karara olan tepkilerini oldukça sert bir şekilde ortaya koydu. Konu ile ilgili olarak BM’in Kudüs kararına karşı açık bir ihlal olduğunu belirten ve imzalanan ortak kararnameyi yayınlayan Bilecik Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir’in yanı sıra, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcıda; “Ya uyandırın Bedr’in Aslanlarını Ya da çağırın Kafkas Kartallarını, Söyleyin Selahaddin Eyyübi’ye Mescid-i Aksa tehdit altında” dizeleri ile birlikte paylaştığı Kudüs fotoğrafı ile tepkisini gösterdi.

Özellikle Türkiye’nin başını çektiği tepkiler artarak devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti öncesinde Havalimanında yaptığı açıklamada; “Böyle bir adımı atmak dünyada, özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için olurlar. Trump ben güçlüyüm öyleyse haklıyım diyorsa yanılıyor. Haklı olan güçlüdür. Ve burada biz haklıyız.” diyerek son derece hassas olduğu Kudüs meselesi hakkındaki görüşlerini net bir şekilde ortaya koydu. 

Editör: TE Bilişim