29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin üzerinden tam 91 yıl geçti. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de 29 Ekim kutlamaları bir gün öncesinden çelenk sunma törenleriyle başladı.



Dün Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Vali Ahmet Hamdi Nayir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve Belediye Başkanı Selim Yağcı Atatürk Anıtına çelenk sundu. İl protokolünün tamamının katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. Törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonunda “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.


Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yıldönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de tören düzenlenecek. Saat 09.00’da Valilik makamında Vali Ahmet Hamdi Nayir tarafından tebriklerin kabulü ile başlayacak olan kutlama töreni saat 10.00’da Edebalı Stadyumunda Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı’nın halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlaması ile devam edecek.


Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, 10.Yıl Nutku, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmaları ile Cumhuriyet ve Atatürk’e Saygı Gençlik Koşusu ile şanlı Bayrağımızın Vali Nayir’e teslim edilmesi ile devam edecek olan stadyumdaki törenler şiirlerin okunması, ödül töreni, halk oyunları gösterisi, bando konseri ve tören geçişi ile sona erecek.


Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümü nedeniyle Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir tarafından Polisevi’nde saat 19.00’da Resepsiyon verilecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği önderliğinde fener alayı da düzenlenecek. Saat 17.00’de Edebalı Stadyumu’nun önünde başlayacak olan Fener alayı yürüyüşüne geçen yıl olduğu gibi çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.



Editör: TE Bilişim