Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi ve Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ''Çemberimde Gül Oya'' adlı yöresel kültürler sergisinde 81 il ve 81 kültür Bilecik'te bir araya geldi.
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen sergi öncesi projenin amaç ve önemini belirten program gerçekleştirildi.

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başlayan programa; Vali Vekili Mustafa Güney, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Bilecik Belediyesi tarafından programa verilen katkı dolayısıyla Belediye Başkan Vekili Nihat Can'a, plaketin taktim edildiği törende konuşan TOKİ İlkokulu Müdürü Fikret Başak, gerçekleştirilen çalışmanın önemine değinerek, projede emeği olan paydaşlara teşekkür etti.


Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır ise Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde son derece önemli ve anlamlı bir çalışmanın yapıldığını belirterek çalışmada emeği olanlara teşekkür etti. 
Toki İlkokulu öğrencileri tarafından Halk oyunlarının sergilendiği programda ayrıca Bilecik Hayme Ana Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından  Yöresel Kıyafetler Defilesi yapıldı. 
Program daha sonra Kültür ve Sanat Şehri Bilecik'te ''81 İl 81 Kültür'' teması ile gerçekleştirilen serginin açılışı ile devam etti.

Vali Vekili Güney ve Belediye Başkan Vekili Nihat Can ve beraberindekiler daha sonra sergiyi gezerek, yetkililerden bilgi aldı. 
Bilecik Belediyesi standının da bulunduğu sergide, Bilecik Belediyesi tarafından konuklara çeşitli ikramlar yapıldı. 81 ilimizden 81 kültürün el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergi Cumartesi günü de konuklarını ağırlayacak.

Editör: TE Bilişim