İş Kur’un açtığı Toplum Yararına Program kapsamında kamu kurumlarına temizlik işçisi alımında 80 kontenjan için 300’ü aşkın kişi başvuru yaptı.  İş Kur’un kamu kurumları ile imzaladığı protokol kapsamında Belediye, İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar için açılan istihdam için yoğun talep yaşandı. Toplamda 80 temizlik işçisinin alınacağı açıklanırken başvuru sayısı 300 geçti. Mülakata gelen iş başvurusu yapan vatandaşlar İş Kur binası önünde kuyruk oluşturdu.


300’ü Aşkın Kişiden 80’i İşe Alınacak

İş başvurusu yapan vatandaşlar mülakat için kuyruk oluştururken 300’ü aşkın başvurudan sadece 80 kişi iş edinme şansı elde edecek. 1 Ekim ile 15 Haziran arasında kamu kurumlarında temizlik hizmetlisi olarak çalışacak kişilerin ücretini ve sigortasını İş Kur sağlayacak. Mülakatta özelikle istihdam sıkıntısı yaşayan 35 yaş üstü kadınlar, özürlü vatandaşlar ve sosyal yardımlaşmadan yardım alan vatandaşlara öncelik tanınıyor.


8,5 Aylık İş İçin Yoğun Talep Yaşandı

İş Kur’un kamu kurumları ile ortaklaşa yürüttüğü Toplum Yararına Program kapsamında Bilecik merkezde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara 48, İl Özel İdaresine 10, Belediyeye 22 kişi alınacağı açıklanmıştı. Program yoğun talep görürken okullarda çalışmak için 223, İl Özel İdaresi için 47 ve Belediyede işe girebilmek için 38 kişi başvuruda bulundu. 300’ü aşkın iş başvurusu yapanlardan sadece 80’i mülakatı geçerek işe girme şansını yakalayacak. 

Editör: TE Bilişim