736. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri değerlendirme toplantısı Vali Tahir Büyükakın başkanlığında Söğüt Namlı Otel’de yapıldı.

Toplantıya; Vali Büyükakın, Kaymakam Vekili Burhan Terzioğlu, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant ve Söğüt Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanı Albay Deniz Özaslan ile şenliklerde görev alan personel katıldı.

Vali Büyükakın, yapılan değerlendirme toplantısında,  736. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerine katkı sağlayanlara teşekkür etmek ve yapılan etkinliklerle ilgili değerlendirme yapmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

“SÖĞÜT ŞENLİKLERİ, BİLECİK'İN EN ÖNEMLİ ETKİNLİĞİDİR”

Gerçekleştirilen  toplantıyla 737. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerinin de ilk hazırlık toplantısını yapmış olacaklarını ifade eden Vali Büyükakın, şunları kaydetti:

“Son derece başarılı bir etkinlikti. Böyle güzel bir etkinlikte görev alan bütün arkadaşlarımızın başarıda payı var. Şüphesiz Söğüt etkinlikleri, Bilecik'in en önemli etkinliğidir. Güçlü ve başarılı şekilde bir etkinlik yaşadık. Mutluluğu paylaşmak ve başarıyı takdir etmek lazım. İnşallah gelecek yıl daha güzel etkinlik yapacağız. ''Mükemmel arayışı, iyinin düşmanıdır'' sözü vardır. Mükemmeli ararsak birçok kusur bulabiliriz. Daha iyi olabiliriz, bizim rakibimiz kendimiziz. Bu etkinlik Söğüt etkinliğidir. Hepimizin etkinliğidir. Söğüt etkinliği başarılıysa ve güzelse Bilecik'in yüzü gülüyor.''

TOPLANTIYA BELEDİYE PERSONELİ DAVET EDİLMEDİ Mİ?

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, toplantı öncesinde belediye personelinin toplantıya davet edilmemesi ile ilgili bir şikâyette bulundu. Vali Büyükakın’a da bu şikayetini iletmesinin ardından toplantı sırasında  konu ile ilgili açıklama yapan Vali Büyükakın: “Bütün kadro burada değil. Bir bu kadar daha kadro var. O da belediye kadromuz. Onlarla da ayrı bir toplantı yapacağız. Çünkü hepimizin birden sığacağı bir ortam bulamadık. Belediyedeki arkadaşlarımızla da ayrı bir toplantı yapıp onlara da teşekkür edeceğiz. Bilecik Belediyemiz, Bozüyük Belediyemiz de ciddi emekler verdiler ama en büyük yük Söğüt Belediyesi’ndeydi. Bu vesile ile hem o arkadaşlara teşekkür ediyorum.”dedi.

Toplantı, şenliklerde görev alan kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektör kuruluş temsilcilerinin şenlikler ile ilgili görüşlerini belirtmesi ve önümüzdeki yıl yapılacak olan programda ne gibi katkılar sağlanabileceği yönündeki değerlendirmeleriyle devam etti.

BAŞKAN AYDOĞDU:“SÖĞÜT RUHUNU YENİDEN CANLANDIRMALIYIZ”

Son değerlendirmeyi ise Başkan Aydoğdu yaptı. Aydoğdu, Söğüt Şenlikleri’ndeki en önemli üç maddenin Yörükler, organizasyon ve güvenlik olduğuna dikkat çekti. Aydoğdu şöyle konuştu:

“Ekonomik şartlar ve diğer sebeplerle yörüklerin ayağı kesiliyor. Bunları canlandırmak yine bizim elimizde. Yörükler; kültürlerine uygun kıyafetleri ve aksesuarları ile kendilerini ifade etmelidirler. Yörüklerimizin ulaşım, konaklama, yemek ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. Söğüt ruhunu yeniden canlandırmalıyız” 

Vali Büyükakın, şenliklerde zor şartlar altında görevini yapan basın mensuplarına da teşekkür ederek, önümüzdeki sene daha zengin bir program yapılması için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Toplantı, şenliklerde görev alan kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektör kuruluşlarına teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim