İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında Bilecik Belediyesi İtfaiyesi ekipleri 700. Yıl Ortaokulunda tatbikat düzenledi. Öğrenci ve öğretmenlere olası bir yangında yapılması gerekenlerin anlatıldığı tatbikat heyecanlı anlara sahne oldu. İlk olarak yangın anında yapılması gerekenleri ve acil durum tabelaların anlamlarını anlatan itfaiye ekipleri, daha sonra şişirdikleri acil durum yastığının üzerine atlayarak tatbikat gerçekleştirdiler. Bu sırada oldukça eğlendikleri gözlenen öğrencilerin ‘bir daha – bir daha’ şeklindeki tezahüratları gülüşmelere neden oldu.


Tatbikatın ikinci bölümünde öğretmenlere yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağını anlatan Bilecik Belediyesi İtfaiyesi görevlileri, okul bahçesinde ateşe verdikleri varilde yandın söndürme tatbikatı uyguladılar. Tatbikatın ardından kısa bir basın açıklaması yapan Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik şunları söyledi:


“25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında itfaiyecilik haftası kutlanıyor Bu yıl 91'ncisi kutlanıyor. Biz de bu hafta münasebetiyle okullarımızda çeşitli faaliyetler yapıyoruz. İtfaiye Teşkilatlıyla ilgili kısaca bir kaç bilgi vermek istiyorum. İtfaiye teşkilatı temel olarak çalışma usul ve esasları, görev ve sorumlulukları Belediye İtfaiye yönetmeliğinde belirtilmiş. En temel görevi şunu da söyleyeyim belediye teşkilatının vazgeçilmez unsurlarından. Mutlaka bir belediyenin teşkilatlanabilmesi için olması gereken birimlerden birisi itfaiye teşkilatıdır.



En büyük belediyeden en küçük belediyeye kadar mutlaka her belediyenin itfaiye teşkilatının bulunması zorunluluğu vardır. Şimdi itfaiyenin temel görevi daha çok belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde ama belediye sınırlarının dışında da olası bir yangınlara da müdahale etme görevi var. En temel görevi yangınlara müdahale etmek ve yangınları söndürmek ama bunun dışında doğal afetlerde olağan üstü durumlarda arama kurtarma faaliyetleri yapabiliyor, baca yangınları her çeşit araç yangını, bina yangını, iş yeri yangını gibi bu tür yangınlara müdahale ediyor. Yine su baskınlarında görev yapıyor.



Görev alanı çok geniş. Biz bu hafta münasebetiyle okulumuza ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum kendilerine birlikte bir çalışma yaptık bir okulumuzda öğrencilerime okulda bulunan öğretmenlerimize itfaiye teşkilatı ve itfaiye hizmetleri ile ilgili ısa bir bilgilendirme yaptık. Bu haftanın da amacına uygun olarak daha anlamlı hafta olması münasebetiyle bu haftayı seçtik ama bu haftanın dışında da her zaman belediyemiz itfaiye müdürlüğümüz kamu kurumlarıyla fabrikalarla, okullarla çeşitli kuruluşlarla itfaiye eğitimleri ve itfaiye tatbikatları yapıyor, sadece bu haftaya has bir olay değil.



Bu hafta bu günde okulumuzda yaptık. Yine bu hafta içerisinde ilköğretim seviyesindeki okullarımızda itfaiye ile ilgili itfaiye hizmetleriyle ilgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize bilgilendirme yaptık.” 



Editör: TE Bilişim