66 sanıklı görülen toplu FETÖ mahkemesinde ilk duruşma sonucunda çıkan karar neticesinde 43 tutuklu sanıktan 12 kişi serbest kalırken, 31 sanığın ise tutukluluğun devamı yönünde karar verildi.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Bilecik Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde Ağır Ceza Reisi Cengiz Doğan başkanlığında, ağır ceza hâkiminin yanı sıra, 2 hâkim ve bir savcıdan oluşan mahkeme heyeti önünde, Pazartesi günü başlayan davada 66 sanığın yargılandığı ilk duruşması sona erdi.

       43 tutuklu, 10 adli kontrollü ve 13 firari olmak üzere toplamda 66 sanık Pazartesi gününden beri yapılan duruşmalarda savunmalarını gerçekleştirdi.

Duruşmada önce tutuklu sanıkların ifadelerinin tamamlanmasının ardından, tutuksuz sanıkların ve itirafçıların savunmaları alındı. Tanıkların dinlendiği dava sanık avukatlarının dinlenmesinin ardından Cuma günü saat 18.00 sularında sona erdi.

Mahkeme heyetinin  karar için ara vermesinin sonrasında açıklanan karar neticesinde tutuklu 12 sanık serbest kalırken, 31 sanığın ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

Savcı mütaalasını verirken FETÖ terör örgütüne mansup birtakım deliller bulunmasına rağmen yattıkları süre ve sağlık sıkıntıları göz önüne alınarak F.B, K.A ve A.D’nin tahliyesini, ayrıca O.N.A ve O.Ç'nin de dinlenen tanıklar ve deliler neticesinde etkin pişmanlık hükümlerinden de yararlanarak tahliyesini istedi. Savcı, diğer tutukluların tutukluluk hallerinin devamını talep ederken, adli kontrollü sanıkların aynı şekilde devamını da istedi.

Mahkeme savcının mütalaasına uyarak F.B, K.A, A.D, O.N.A, O.Ç, N.U, F.C, D.A, H.K,O.S, S.K, K.M.S, isimli sanıkların tahliyesine karar verdi
Mahkeme birdaha ki  duruşmayı 22.05.2017 tarihine erteledi.

Editör: TE Bilişim