Türkiye Cumhuriyeti’nin 64. Hükümeti önceki gün Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulurken, kabinede Bilecikli 2 isim yer aldı.  İlimizin yakından tanıdığı isimlerden Yalçın Akdoğan bir kez daha Başbakan Yardımcılığı görevine getirilirken, Nabi Avcı yeniden Milli Eğitim Bakanı oldu.

Yalçın Akdoğan Kimdir?

64. hükümette Başbakan Yardımcısı olan Yalçın Akdoğan Bilecikli bir ailenin çocuğu olarak 22 Eylül 1969'da İstanbul’un ilçesi Üsküdar'da doğdu. Babasının adı Reşit, annesinin adı Fatma'dır. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun olan Akdoğan, yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı. Milliyet Gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı. İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi 24, 25 ve 26. Dönem Milletvekilliği ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Akdoğan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Nabi Avcı Kimdir?

64. hükümette Milli Eğitim Bakanı olan Nabi Avcı, 8 Ekim 1953'te Bilecik'te doğdu. Baba adı Abdullah, anne adı Habibe'dir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitiren Avcı, doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı. 1974 yılında Kültür Bakanlığında memuriyete girdi. Anadolu Üniversitesinin kuruluşunda İletişim Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalıştı. 2000 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde profesör oldu. 2003'te Başbakan Başmüşavirliği görevine getirildi. TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi 24, 25 ve 26. Dönem Eskişehir Milletvekili olan Avcı, 24. Dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu. 24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen Nabi Avcı, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim