Bazı banka müşterilerinin bilgileri dışında hesaplarından telefon ve İnternet Bankacılığı aracılığıyla yüklü miktarlarda para çektikleri öğrenilen 22 kişilik çetenin elebaşı Osman Ö., siber polis ekiplerinin yürüttüğü operasyonda Bilecik’ten Antalya’ya kaçmak üzereyken gözaltına alındı.

İki banka çalışanından aldıkları bilgilerle müşterilerin bankalardaki hesaplarından telefon ve internet bankacılığı yöntemi ile 600 bin TL’lik paralarını çeken çete üyelerinin bu paraları elebaşı Osman Ö.’ye verdikleri ve Osman Ö.’nün ise kendisinde toplanan paraları daha sonra üyeler arasında paylaştırdığı öğrenildi.

İstanbul merkezli Siber Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Tokat, Hatay, Bilecik ve İzmir illerinde eş zamanlı olarak gerçekleşen operasyonda cezaevi firarisi suç örgütü lideri Osman Ö. ile birlikte 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 22 kişinin sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildikleri öğrenildi.

Banka çalışanları yardım etmiş

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre; dolandırıcı çete, elde ettiği bilgilerle müşterilerin bankalardaki telefon numaralarını iptal ettiriyordu. Bu işlemle müşterilerin internet bankacılığı hesapları otomatik olarak bloke oluyordu. Osman Ö., adamlarına sahte belgelerle yeni hatlar açtırıyordu. Bankaların müşteri hizmetleri aranıyor, köstebek çalışanlardan elde edilen bilgilerle güvenlik sorgusu kolaylıkla aşılıyordu. Yeni telefon numaraları hesaplara ekletiliyor ve bu numaralar üzerinden müşterilerin internet bankacılığı hesapları kontrol altına alınıyordu. İnternet bankacılığı üzerinden hesaplardaki paralar, çete üyeleri adına açılan hesaplara aktarılıyordu. Daha sonra çekilen paralar çete elebaşı Osman Ö.’ye teslim ediliyordu. Osman Ö.’de paraların yarısını alıyor, geri kalanını da köstebek banka çalışanları ve parayı çekenler arasında paylaştırıyordu. Vurgunun boyutunun 600 bin TL olduğu saptandı.

Editör: TE Bilişim