Yeni normalleşme süreci içerisinde ilimiz genelinde Koronavirüs vakaları gün gün artmaya devam ederken, son olarak Durden Plastik Fabrikası’nda çalışan 1 kişide çıkan Covid-19 hastalığı iş yerinde başka bir arkadaşına ve yakını olan toplamda 6 kişiye daha bulaştı.

Geçtiğimiz günlerde il dışından evlerini boşaltmak için Bilecik’e gelen 3 öğrenci ile Bozüyük Karaağaç Köyü’nde yine il dışından temaslı 1 kişide pozitif Covid-19 vakası çıkmasının ardından, Kocaeli’ye annesi ve babasının yanına ziyarete gidip gelen Durden Plastik Fabrikası’nda çalışan 1 kişide anne ve babadan bulaşan pozitif Covid-19 vaka tespit edildi.

Bu kişinin işyerinde arkadaşı olan diğer bir kişiye daha hastalığı bulaştırdığı öğrenilirken, fabrika işçisinin temas ettiği kişiler üzerinde yapılan incelemeler sonrası toplamda 6 yakınına daha Koronavirüs bulaştırdığı tespit edildi.

Koronavirüs bulaşan kişilerin karantinaya tabi tutulduğu gelen bilgiler arasında yeralırken, Durden Plastik Fabrikası’nın ise dezenfekte edildiği ve çalışmaya devam ettiği öğrenildi.

Yeni normalleşme süreci içerisinde ilimizde toplamda 11 kişide pozitif vaka tespit edilirken, diğer yandan ilimize gelen askerlerin her ihtimale karşı Osmaneli Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi’ne götürüldükleri ve burada sağlık kontrolüne tabi tutuldukları ve karantinaya alındıkları öğrenildi.

Ülke genelinde iyileşen vaka sayısının yeni vaka sayısından az olması ve her geçen gün pozitif vakaların artması ile 2’nci dalga tehlikesinin gelebileceği bu yüzden vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymaları, maske takmaları ve hijyen kurallarına riayet etmeleri istendi.

Bilecik’e yakın illere giriş-çıkışlar durduruldu

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında ilimize yakın uzaklıkta olan Kocaeli, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Sakarya’nın yanı sıra Hakkari, Bitlis ile Van illerine giriş ve çıkışların da İl Valilikleri tarafından durdurulduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim