Cafer Elmas-  Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü kutlamaları sönük şekilde geçti. Daha önceki yıllarda alışıla gelmiş olan coşkudan uzak sade tören ile kutlanan etkinlik fotoğraf ve resim sergisi ile geçiştirildi.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü dolayısıyla Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen "Bilecik ve Türk Büyükleri" konulu fotoğraf sergisinin açılışında, millet ve devletlerin bağımsızlıkları için birbirine kıydığı akan gözyaşlarının akan kanların dinmek bilmediği bir coğrafyada, Türkiye'nin üzerinde de haince emeller peşinde koşan şer güçlerin bulunduğunu söyledi.
Vatan sathında o dönemde başlatılan kutlu hareketin bu gün anlamının büyük olduğunu ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:
"Al bayrağımıza kanının rengini veren, hakkı ödenmez vatan evlatlarının ortaya koyduğu kutsal mücadele sonucu bugün bu kahramanların torunları olan bizler, rahat ve huzurluyuz. Şanlı tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanmış ve yaşanan sıkıntıları büyük bir mücadele örneği göstererek atlatmasını bilmiş, büyük Türk Milletinin neferleri olarak Milli Mücadele ve Kurtuluş hareketini büyük bir gururla anmaktayız.
Vatan sathında o  dönemde başlatılan bu kutlu hareketin bugün anlamı bizler için çok daha büyüktür. Şöyle bir etrafımıza baktığımızda aslında çokta hoş olmayan bir tabloyla karşılaşıyoruz. 21. Yüzyılda hala birbirine düşmüş, kendisiyle çelişki içerisinde olan, gözü dönmüş, halkına kıyım yapan ülkeler var, kin ve nefret kusan liderler var. Milletlerin ve devletlerin bağımsızlıkları için birbirine kıydığı, akan göz yaşlarının, akan kanların dinmek bilmediği bir dünya coğrafyasında elbetteki cennet vatanımız üzerinde de haince emeller peşinde koşan şer güçler var. Ülke gündeminde bir boşluk bulduğunda “bugün ne yapsakta” günmei değiştirsek, huzuru bozsak, neşe ve mutluluk içinde yaşayan insanımızı, milletimizi arasına nifak tohumu saçsak” diyen topu topu parmakla sayılacak miktarda ara bozucular var. Lakin her ne yaptılarsa hesapları bir türlü tutmadı. Göysündeki imanıyla, inancıyla milletimiz, devletimiz bu fırsatçılara yıllardır geçit vermedi, bundan böylede ümit ediyoruz ki fırsat vermeyecektir.
Kuruluş ve kurtuluş hamurunun milletimizin kanlarıyla yoğurduğu Türkiye'miz, emeli, düşüncesi, fikri ne olursa olsun böylesine kirli planlarla bir karış toprağını dahi kimseye yer ve mekan olmayacağını dik duruşuyla her zaman ispat etmeyi bilmiştir. Kadınıyla erkeğiyle, küçüğüyle büyüğüyle, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, Lazı, Çerkezi, Dadaşı, Kürdü, Azerisi, topyekun bizler güçlü bir millet ve güçlü bir devletiz. Kahraman Mehmetçiğimiz, güvenlik güçlerimiz huzurumuz için sınırlarımızın bütünlüğü için canını dişine takmış gerektiğinde canının seve seve bu ülke için feda etmiştir ve etmektedir. Bunu sadece güvenlik güçlerimiz üzerinde de yoğunlaştırmamak gerekir diye düşünüyorum. Yukarıda da ifade ettiğim gibi önce millet olarak biz bir olacağız, beraber olacağız. Birbirimizin hakkında kötü söz söylemeyeceğiz. Hakka ve hukuka riayet edeceğiz. Sevmeyi, kardeşçe geçinmeyi, paylaşmayı, idare etmeyi, varsa öfkemiz  hoşgörmeyi benimsemeyi ve bu hasletlerimizi sevdiklerimizden başlayarak dalga dalga çevremize yaymalıyız. Tıpkı bundan 91 yıl önce olduğu gibi. Tıpku  1071’de Sultan Alparslan’ın Anadolu’yu bizlere yurt ettiği gibi, Osmanlı devletinin kuruluşundaki eşsiz vakur ve duruşuyla Osmangazi gibi, genç yaşta çağ açıp, İstanbul ile müjdelenen Fatih gibi ve bugün ilkelerinin bekçisi olmakla büyük onur duyduğumuz Mustafa Kemal Atatürk gibi bu vatanın yılmaz bekçileri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”diye konuştu.
KİT Komisyonu Adalet ve Kalkınma Partisi Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz programa katılamayarak telgraf gönderdi.
Konuşmaların ardından  Vali Halil İbrahim Akpınar, Yağcı ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak ile gaziler tarafından kurdele kesilerek sergi açıldı.
Etkinliğe, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı ve Halil İbrahim Acır, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Protokol ve az sayıdaki katılımcıların sergide yer alan fotoğrafların incelenmesinin ardından protokol erkanı Teras Cafe’nin bahçesine oturarak çay içti.


Editör: TE Bilişim