Hasan Güner

Engelli vatandaşları düşünerek Bahçelievler Mahallesi’nde bir lokal açtıklarını belirten Dernek Başkanı İbrahim Püsgüllü, engellilere ve derneklere seslenerek, birleşme çağrısında bulundu.
Püsgüllü, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Biz engelli vatandaşlarımızı düşünerek bu lokali açtık. Çünkü onlar kahvehanelere gidip rahat edemiyor. Dedik ki böyle bir dernek lokali açalım, gelsinler burada rahat etsinler, maçlarını izlesinler, çaylarını içsinler, birleşme ve kaynaşma olsun.
Mavi kapak toplamaya devam ediyoruz. Bugüne kadar 4 sene içerisinde bizim dernek kadar çalışan dernek yoktur. Çünkü 30 tane tekerlekli sandalye verdik şu ana kadar. 5 tane zihinsel engelli öğrencimize tablet verdik. Ailelerimize Ramazan ayında 200-250 kişilik iftar yemeği verdik.
Engellilerin iş bulmalarına vesile oluyoruz, fabrikalara sokuyoruz. Fakir engelli vatandaşlarımıza da evlerine gidip, yardımlarda bulunuyoruz. Öyle devam ediyoruz.
Geleceğe dönük, lokalimize 5-6 tane bilgisayar koyup, kurs vermek istiyoruz. Mesela burada 5 tane bilgisayar kurmuş olsak, burada öğrenirler, kimseye muhtaç olmadan kendi işimizi kendimiz yaparız yani.
Ben belediye başkanımıza sesleniyorum. Maddi yönden sıfırız yani. Maddi yönden de manevi yönden de destek vermediler şu ana kadar. Üye sayımız 200-250 kişi ama şu anda üyelerimiz de gelemiyor. Çünkü minibüsleri parayla yaptılar şimdi. Bir buçuk geliş, bir buçuk gidiş etti üç lira. Üç lirada burada harcamış olsa, masrafı çıkıyor, kimse gelemiyor.
Biz burayı birleşme kaynaşma olsun diye açtık. Buradan engelli arkadaşlara da sesleniyorum. Gelsinler buraya birlik olalım. Öbür derneklere de sesleniyorum. Gelin birleşelim diyorum. Ali gitmiş orada dernek açmış, Veli gitmiş burada dernek açmış, gereksiz yani. Buyursunlar gelsinler, kapımız herkese açık.
Şimdi buranın bize masrafı 15 bin TL’ye ulaştı. Kendi cebimden harcadım. Buyur, kim yapmış engellilere böyle bir yer. Ne sayın valimiz, ne belediye başkanımız, ne de öbür dernekler, kimsenin yaptığı yok. Buyursun cebinden 15 bin TL harcasın. Engellilere bakıyoruz diyorlar, kim bakıyor, yüz yüze bakıyorlar, yalan. Engelli vatandaşlarımızı kandırmasınlar. Mesela AK Parti İl Başkanımız Ramazan Kurtulmuş’a sesleniyorum. Bir günden bir gün demedi ki, bunlar dernek kurmuşlar, gidelim bir bakalım, bunların bir sıkıntıları var mı, bir arzuları var mı. Ama gelen giden yok. Nasıl bakıyorlar engellilere!
Aşağıda Seven Çarşı’sında yerimiz belli. Orası büromuz, burası lokalimiz. Biz kendilerinden bir şey istemiyoruz. Gelsinler hal hatırımızı sorsunlar, engelli arkadaşlarla ilgilensinler, bir sorunları varsa o sorunlarla ilgilensinler yani onu da yapmıyorlar. Onu da yapmıyorlar yani.
Biz 6 aydır belediyeden randevu alamıyoruz. Bizi görüyor belediye başkanımız, kaçıyor. Neden kaçıyor? O zaman sen engelli arkadaşlara bakmıyorsun. Normal vatandaş randevu almadan içeriye giriyor, biz gittiğimiz zaman işi çıkıyor nasıl oluyorsa. Biz derdiğimizi kimseye anlatamıyoruz.
Engellilerden randevu istemek acayip yani. Engellilere randevu olur mu? Bizim Doğu Anadolu’da belediyelere gittiğin zaman kapıyı çal içeri gir. Ben buradan bir şey anlayamadım. Belediye niye kurulur, vatandaşa hizmet etmek için. Hizmet böyle mi oluyor?
Görüyorsun, yollar kapalı, ne açan var, gelen yok giden yok. Engelli geçitleri kapalı ilgilenen yok. Zaten normal vatandaş bile dışarı çıkamıyor. Engelliler rahat girsin çıksın diye açılması lazım ama maalesef yani. Dört dörtlük yer yaptık. Bundan sonra yardım bekliyoruz yani. Buranın kirası var, elektriği suyu var.
Bizim sorunumuz minibüslerle. Belediyeye gidiyoruz, bizim işimiz değil, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne git diyor, oraya gidiyoruz, orası da diyor ki belediyenin işi. Yani ortada kaldık. 35 tane araba var ama vatandaş nereden bilsin ki hangisi bedava. Engelli arkadaşlarımız zor durumda.
Öbür derneklere de sesleniyorum, gelin birleşelim. Daha iyi yerlere varırız. O oraya çekiyor, bu buraya çekiyor, olmuyor. Öbür derneklerden kim ne yapmış bu güne kadar. Kimseyi de karalamak istemiyorum ama biz 6 aydır randevu alamıyoruz. Hizmet veren bir derneğe, 6 aydır randevu verilmiyor. Demek ki burada bir sorun var.”
Editör: TE Bilişim