Cafer Elmas – DHA Bilecik

Baro hizmet binasının Staj eğitim Salonunda yapılan Bilecik Barosu'nun 11. Olağan Genel Kurulu divan başkanlığını Av. Erdal Sirel yaptı. Seçiminde Başkanlık için 2 aday yarışırken 4 dönemdir başarılı başkanlık yapan  Halime Aynur’un dışında  yardımcısı  Serkan Aşıcı’da başkanlık için yarışan isimlerinden oldu.  Saat 13.30’da başlayan oy kullanma işlemi, 16.00’de son buldu.

Sandıklar kısa sürede açılarak sayılırken Başkanlık yarışını 8 yıldır, 4 dönem baronun başkanlığını yapan Halime Aynur oy kullanan 68 avukat üyenin 40’ını oyunu alarak rekora imza aratıp 5. kez Baro Başkanı seçildi.


 Başkanlık yarışında ikinci olan Av. Serkan Aşıcı ise 28 oy aldı. Seçimi Baro’nun kazandığını belirten her iki aday birlik ve beraberlik mesajı verirken yeniden seçilen ve 5. kez güven tazeleyen Halime Aynur avukat arkadaşları ile birlikte Baro’nun daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.


Aynur; “Birlikten güç doğar, göreve gelirken amacım şuydu, mesleki konuda avukatlığı çok daha ileriye götürmek, herkese aynı mesafede olmak, bütün olaylara objektif bakmak, hukuksuzluğa anında müdehale etmek ve bu ilkelerle yolumuza devam ettik. 8 yıldır 4 dönemdir baro başkanıyım. Bu dönemde yine aynı duygularla aday oldum. Çok değerli meslektaşım Serkan beyle bu yarışı yürütüyoruz. Ama ben şunu biliyorum, Bilecik Barosu kazandı” dedi.


Bu sonuçlara göre 5. kez Baro Başkanlığını kazanan Av. Halime Aynur’un yönetim listesi ise şu isimlerden oluştu: “Av. Hasan Şahin, Emel Akan Yıldırım, Sema Arıkan Mete, Ayşe Gönül Sargın, Mehmet Kaymak, Eriş Över.

Disiplin Kurulu asil üyeliklerine Av. Cenk Bazgür, Av. Duygu Şahin ve Av. Erdem Yavaş seçilirlerken, Denetleme Kurulu asil üyeliklerine ise Av. Feyza Gürel Hoşoğlu, Av. Ali Pınarcı, Av. Elif Yılmaz Atabek seçildi. Türkiye Barolar Birliği asil delegeliklerine ise Av. Nurhan Güner ve Av. Coşkun Aksu seçildiler.


Her iki adayda birlik beraberlik mesajı verirken kazananın Bilecik Barosu’nun olduğunu söylediler.

Serkan Aşıcı, yönetim kurulunun üyelerini belirlerken farklı kriterleri esas aldığını belirterek, seçimin doğasında yarışmanın var olduğunu, bu yüzden de taraflardan birinin ipi göğüsleyerek yarışı kazandığını söyledi.


Aşıcı, seçimlerin demokratik olgunluğun göstergesi ve seçimin doğasında yarışmak olduğunu belirterek, “taraflardan biri ipi göğüsler ve yarışı kazanır. Bugün kazananın olduğu ancak kaybedeninin olmayacağı ve sonucu ne olursa olsun baromuzun kazanacağı bir seçimi düzenledik. Bundan da ayrı bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim”dedi. 

Editör: TE Bilişim