Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından düzenlenen 5’inci Kariyer Günleri başladı. 16-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen etkinlik kapsamında; mesleklerinde başarıya ulaşmış, konusunda uzman isimler öğrencilerle biraraya gelerek tecrübelerini paylaşacaklar.
Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen açılış programının özel konuğu Gölpazarlı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez oldu. Programa ayrıca Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

REKTÖR TAŞ: “ÖĞRENCİLERİMİZDEN 5 GÜNLÜK KARİYER ŞÖLENİNİ KAÇIRMAMALARINI İSTİYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, üniversitelerin bir görevinin de eğitim-öğretim hayatları sonrasında da öğrencilere rehber olmak olduğunu hatırlatarak, düzenlenen etkinliğin de bu kapsamda önemli bir rolü olduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, selamlama konuşmasının ardından şu ifadelere yer verdi: “Üniversitelerin başlıca üç önemli vazifesi var. Bunlardan bir tanesi bilgi üretmek, kendisini güncellemek, modern bilgiyle kendisini mücehhez hale getirmek. Başka bir deyişle Ar-Ge yapmak, Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak ve onlara ağırlık vermek, üniversitelerin asıl amaçlarından bir tanesidir. İkinci bir görevi de elde ettiği bu yeni bilgiyi eğitim öğretim süreçleriyle öğrencilerine aktarmak, onları yeni ve modern bilgiyle donatmak. Başka bir deyişle eğitim-öğretim süreçleri. Üçüncü amacı ise ilk amacına bağlı olarak elde ettiği bu yeni bilgiyi bölgesel kalkınmaya sunabilmek.  Başka bir deyişle ürettiği bigiyi toplum yararına, bölgesine sunabilmek, ticarileştirebilmek.

Bu hafta, eğitim-öğretim süreçlerinin bir devamı olarak öğrencilerimize yönelik olarak başlattığımız Kariyer Günleri etkinliğinin bu yıl 5’incisini düzenliyoruz. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi Kariyer Günleri’ni, bütün fakültelerini kapsayacak şekilde bir etkinlik olarak organize ettik. Bu hafta; sanayi, spor, tarım ve bunlar gibi farklı birçok alanda 30’a yakın önemli konuşmacıyı  öğrencilerimizin huzuruna çıkartmak istiyoruz. Öğrencilerimiz de bu fırsatı mutlaka iyi değerlendirmeli. Üniversiteler, öğrencilerin sadece 4-5 yılını geçirdiği bir yer değil, mezun olduklarından sonra da  geleceklerini  planlamak adına onlara rehberlik edecek bir kurum görevinde. O nedenle öğrencilerimizin de bu 5 günlük kariyer şölenini kaçırmamalarını, alanlarında yetkin olan konuşmacıları dikkatle dinlemelerini ve kendileri açısından en azından onları rol model olarak görmelerini istiyoruz. Bu vesile ile etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen arkadaşlarımza teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN YAĞCI: “ ŞEHİRLERİMİZİ İMAR EDERKEN NESİLLERİMİZİ DE İHYA ETMELİYİZ”

Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş’ın ardından konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Kariyer, gideceğimiz yolun planlanmasıdır. Nereden nereye varacağımızın düşünülüp planlanması son derece önemlidir. İnsanların mutlaka hayalleri olmalı. İnsan hedefleri doğrultusunda durmadan çalışmalı.  Hedefimiz ve kariyerimiz doğrultusunda ne gerekiriyorsa onu yapmalıyız. Bizim de yerel yöneticiler olarak bu konuda yapmamız gereken şeyler var mutlaka. Bir taraftan şehirlerimizin imarı için uğraşırken bir yandan da nesilerimizin ihyası için uğraşmalıyız. Önce millet olarak, devlet olarak istediğimiz kariyer basamaklarında ilerlersek lider ülke Türkiye’yi oluştururuz” dedi.

MÜSTEŞAR DÖNMEZ: “BİLGİYE ÖNEM VEREN, DEĞİŞİME AÇIK GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Son olarak konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez,  iyi bir kariyere sahip olmak isteyen öğrencilerin,  eğitim-öğretim hayatları içerisinde ve sonrasında yapmaları gerekenler hakkında tavsiyelerde bulundu.

Dünyada, sanayi toplumundan bilgi toplumuna bir geçişin yaşandığını hatırlatan Müsteşar Dönmez, bu dünyada değişime açık,  yeni projeler üreten, geniş vizyonlu, yerli ve milli değerlere önem veren gençlere ihtiyacın olduğunu vurguladı. Öğrenim hayatlarının sona ermesinin adından iş hayatına atılacak gençlere tavsiyeler veren Müsteşar Dönmez, gençlerin  bilgiye değer vermelerini ve bunun yanında  araştırmacı,  vizyonlu ve sabırlı olmaları gerektiğini belirtti.

“GÜNÜMÜZDE BİLGİYİ İŞLEYEN DEVLETLER DÜNYAYI YÖNETİYOR”

Bilgiyi edinmenin yanında işlemenin de çok önemli olduğundan bahseden Müsteşar Dönmez, “günümüzde bilgiyi işleyen devletler dünyayı yönetiyor. Arkadaşlarımız da üretici konuma geçecekler ve bu kapsamda yenilik üretmeleri gerekiyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan birçok kesim var maalesef. Aklınızı kiraya vermeyin. Araştırın, soruşturun, doğru bilgiyi bulun. Sözlerinizi doğru ortamlarda ifade etmekten çekinmeyin. Birilerine körü körüne bağlanmayın. Hangi siyasi partiden olursanız olun yerli ve milli bir duruş içerisinde olmanız gerekiyor” dedi.

“TÜRKİYE’DE İLK DEFA YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAĞI PROJESİNİ YAPTIK”

Konuşmasının sonunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın önemli projelerinden de Müsteşar Dönmez, “Türkiye’de ilk defa yenilenebilir enerji kaynağı projesini yaptık. Güneş panellerimiz bu yılın sonu gelmeden üretilmeye başlayacak. Rüzgar tribünlerimiz de 2 yıl içerisinde üretilmeye başlayacak. Teknoloji getirmek suretiyle istihdamın da önünü açmış oluyoruz. Üretim ve istihdam süreci bizim için son derece önemli, bu alanları hızla arttırmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi. Açılış programı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim