Cafer Elmas

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar birimi dün gece yeni bir operasyon gerçekleştirirken 2 kişiyi Bilecik'e sahte para getirirken yakaladı.

Dün gece Bilecik’ten İstanbul’a gidip sahte para alarak geri dönen şahıslar Emniyet güçlerinin takibine alındı. İstanbul’dan 17.30 otobüsüne binen H.I. ile M.D.  saat 23.30 sularında İstasyon’daki otobüs durağına indi ardından Bilecik’e gelmek için firmanın servisine bindi.

Bu esnada takipte olan Bilecik Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri aracı durdurdular. Emniyet güçlerini gören iki şahıs paraları bir anda servisin arka tarafına doğru attılar, fakat bu esnada attıkları paraları araçta bulunan 2 çocuk görmüştü.

KOM ekipleri paraları topladı ve şahısları sorgularını yapmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne götürdü. Aynı araçta bulunan yolculardan paraları yere atıldığını gören çocuklar ve ailesinin de görgü tanığı olarak ifadesine başvuruldu.

KOM ekipleri Bilecik’te piyasaya sürülmek üzere 55 adet sahte 200’lük TL’leri ele geçirirken operasyona ilişkin soruşturma başlattı. Gözaltına alınan şahısların sorgularının tamamlanmasının ardından Adliye’ye çıkarılması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim