Osmaneli toprak ürünleri tesisiyle sanatsal doğal hediyelik eşya üretimine başladı.

Bölgemizdeki en eski yerleşim merkezlerinden olan Osmaneli turizmde yükselen değer olurken, kaybolmakta olan sanatlarında tekrar canlandırmakta devam ediyor.

1970’li yıllara kadar ilçede toprak ürünler üreten ustalar ve atölyelerin olduğu biliniyordu.Bu kapsamda yeniden toprağı sanata dönüştürmek için girişimlere başlanırken ilk üretimler gerçekleşti.

Osmaneli Belediyesi’nin girişimleri ile İbrahim İçöz, Salih İçöz, Erdem İçöz kardeşlerin Selimiye Köyünde kurdukları tesislerde 50 yıl sonra yeniden topraktan turizme yönelik ürünler üretilmeye başlandı.

Belediye Başkanı Münür Şahin, üretim tesislerini ziyaret etti.Başkan Şahin,Osmaneli turizmi için çok büyük değer ifade eden tesislerde ilçede 50 yıl sonra tekrar toprak işleme ve üretim sanatının yeniden başlatılmasından çok mutlu olduğunu ifade etti.

Tesislere her türlü desteği verdiklerini ve Osmaneli’de birçok noktada ürünlerin satışını sağlayacaklarını söyleyen Başkan Şahin, tesis sahipleri İçöz kardeşlere teşekkür ederken, “turizmde marka kent olma yolunda hızla ilerliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim