Cafer Elmas

Pelitözü’ne hastane yapılacağı gerekçesiyle, Özel İdareye arsalarını değerinin altında satan ve mal sahiplerini bu yönde ikna eden eski muhtar Basri Sarıgül ve eski aza Mehmet Sarıgül, hastane yerinin değişmesi sonrası vatandaşlarla karşı karşıya geldiklerini söyleyerek, kandırıldıklarını belirtmişlerdi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu açıklamaların üzerine konuyu gazetemize değerlendirdi. “Biz kimseyi kandırmadık” diyen Yağcı, günün şartlarında hastane yeri olarak orasının uygun olduğunu, kamulaştırmanın o şartlara göre yapıldığını söyledi ve Pelitözülülerin 5 liralık kayıpları varsa, 15 liralık imkan sunacağını belirtti.

Şehrin merkezini Pelitözü’ne kaydırmak istediklerini ve hastane için kamulaştırılan yerlere kamu binalarını yapmayı düşündüklerini söyleyen Yağcı, bu yatırımın Pelitözü halkı için çok daha hayırlı olabileceğini ifade etti. “Öfkeyle kalkan zararla oturur” diyen Yağcı, “Bilsinler ki, onlara 5 liralık bir menfaat kaybı oluyorsa, Selim Yağcı onlara 15 liralık bir imkanı sunar. Onlar bundan hiç endişe etmesin. Rahat olsunlar” açıklamasını yaptı. Yağcı gazetemize şunları söyledi:

“Hukuki yollar açık, ama buna gerek yok”

“Pelitözü köylü kardeşlerimizin mülklerini hastane yapmak için, sağlık tesis alanı olarak kamulaştırdık. Resmiyette de böyledir. Bunların, tahsis amacı içinde kullanılması lazım. Vatandaşlarımız, şimdi oraların ticari amaçla kullanılacağını düşünüyor olabilirler. Biz onlarla konuşup, inşallah yine onların rızasıyla, arsaların Bilecik’imize en verimli şekilde kullanılması için çalışacağız. “Biz bu amaç dışında başka bir şey için vermiyoruz” derlerse, hukuki yollar açık. Ama buna gerek yok.

“Pelitözü Bilecik’in merkezi olacak”

Biz her zaman diyoruz, hastane olmasa da, Pelitözü’nü Bilecik’e şehir merkezi yapmak istiyoruz. Belki hastane oraya olmadı diye hemşerilerimiz üzülüyorlar ama gelecek zamanın şehir merkezi belki Pelitözü olacak. Hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayır  vardır. Pelitözülü kardeşlerimiz bu konuda endişe etmesinler. Onları devlet olarak, siyasetçiler olarak bizler hiçbir zaman aldatmadık, kandırmadık. Hastane tabi çok önemli bir yatırım. Ama devletin merkezsinin orada olması belki hastaneden kat kat daha önemli bir yatırım olabilir. Buna ilişkin planlarımız projelerimiz var. İnşallah onu gelecek zaman içinde kendileriyle de paylaşarak uygularız.

“Öfkeyle kalkan zararla oturur”

Öfkeyle kalkan zararla oturur. Keskin sirkenin küpüne zararı olur. Pelitözülü kardeşlerimiz bu işte birden, fevri olarak hareket etmesinler. Hallederiz. Bilecik’te halledilemeyecek hiçbir sorun yoktur. Hastaneyi de yaparız, o kardeşlerimizin mülklerini de en uygun şekilde değerlendiririz. Onlara verdiğimiz sözü de yerine getiririz.

“Kimseyi kandırmadık”

Biz kimseyi kandırmadık. Yasal olarak, o gün o anki şartlarda orasını sağlık tesis alanı olarak kamulaştırdık. Niyetimiz öyleydi. Ama bugün bu iş böyle oldu. Bakanımızın da açıkladığı gibi, bu şekilde karar verildi. Şimdi burada hastanenin en iyi şekilde yapılmasını, orada kamulaştırdığımız mekanların da en iyi şekilde değerlendirilmesini yine hep birlikte yapacağız.

“5 liralık zararları varsa Selim Yağcı 15 liralık imkan sunar”

Kamulaştırılan yerlerin geri verilmesi söz konusu değil. Ben hukukçuyum. “Kamulaştırılan yer tahsis alanı dışında kullanılamaz” der. Bunu hukukta herkes bilir. Dolayısıyla ilgililerin bunlara ilişkin olarak dava açma hakkı vardır. Ama biz hemşerilerimize, kardeşlerimize böyle bir davanın açılmasının şık olmayacağını düşünüyoruz. Açıklama yapan Basri ve Mehmet Sarıgül Beyler, eğer Selim Yağcı’yı biliyorlarsa, tanıyorlarsa ve güveniyorlarsa, bilsinler ki, onlara gelecek 5 liralık bir menfaat kaybı varsa, Selim Yağcı onlara 15 liralık bir imkanı sunar. Onlar bundan hiç endişe etmesin. Rahat olsunlar.” 

Editör: TE Bilişim