Bi­le­cik Be­le­di­ye­si Ara­lık ayı Mec­lis top­lan­tı­sı ger­çek­leş­ti­ri­lir­ken, 14 mad­de­den olu­şan top­lan­tı­nın 13. mad­de­si Mec­lis sa­lo­nun­da ha­ra­ret­li anlar ya­şat­tı. Be­le­di­ye Baş­ka­nı Semih Şahin’in baş­kan­lı­ğın­da ger­çek­leş­ti­ri­len top­lan­tı­nın 13. mad­de­si olan “5393 sa­yı­lı Be­le­di­ye Ka­nu­nu’nun 18. mad­de­si­nin 1. fık­ra­sı­nın (l) bendi ve 48. mad­de­si­ne is­ti­na­den 02/02/2016 tarih ve 2016/13 sa­yı­lı Be­le­di­ye Mec­lis Ka­ra­rıy­la ku­ru­lan Ruh­sat ve De­ne­tim Mü­dür­lü­ğü’nün kal­dı­rıl­ma­sı, 1. De­re­ce Ruh­sat ve De­ne­tim Mü­dü­rü kad­ro­su­nun iptal edil­me­si ve öde­ne­ğin ak­ta­rıl­ma­sı” ko­nu­su gün­de­me dam­ga­sı­nı vurdu.
“5 CHP’Lİ HAYIR DEDİ”
Söz ko­nu­su madde; AK Parti, MHP ve İYİ Parti’li üye­ler ile CHP’li üye­ler CHP Grup Baş­kan Ve­ki­li ve Grup Söz­cü­sü Hü­se­yin Yıl­dız, Ali Olcay, Birol Ünsal, Ahmet Kork­maz ve En­cü­men Üyesi Mu­har­rem Tü­fek­çi­oğ­lu‘nun red oyu ver­me­si so­nu­cu 8 kabul ve 16 red oyla red­de­dil­di.
“BAŞ­KAN İSTEDİĞİ GİBİ UY­GU­LA­MA YAPAR”
Oy­la­nan mad­de­nin Mec­lis’ten geç­me­me­si üze­ri­ne Baş­kan Şahin, ruh­sa­tı ol­ma­yan iş yer­le­ri­nin ken­di­si­ni açı­lı­şa davet et­ti­ği­ni, ko­puk­luk ol­du­ğu­nu ancak mad­de­nin geç­me­me­si­nin sorun teş­kil et­me­di­ği­ni ken­di­si­nin iş­le­yi­şi yine is­te­di­ği gibi ya­pa­ca­ğı­nı be­lir­te­rek, “ben bunu kağıt üze­rin­de bir­leş­tir­sem ne olur bir­leş­tir­me­sem ne olur sa­de­ce pro­se­dür ta­mam­la­nsın diye Mec­li­se sok­tum. Baş­kan is­te­di­ği gibi uy­gu­la­ma yapar çünkü yü­rüt­me ona ait” ifa­de­le­ri­ne yer verdi.


“YETKİ SİZDEY­SE NEDEN MECLİSE GETİRDİNİZ?”
Bunun üze­ri­ne söz alan AK Parti Grup Söz­cü­sü Çetin Kaya, “Za­bı­ta kol­luk kuv­vet­le­ri gö­re­vi gö­rü­yor ve in­si­ya­tif kul­lan­mak­ta zor­la­nı­yor. Za­bı­ta Mü­dür­lü­ğü ve Ruh­sat Mü­dür­lü­ğü fark­lı olur­sa va­tan­da­şın işi daha çabuk çö­zü­lür. Mü­dür­lük­le­ri açma ve ka­pat­ma yada bir­leş­tir­me yet­ki­si siz­dey­se neden Mec­li­se ge­tir­di­niz o zaman” yo­ru­mun­da bu­lun­du.

Editör: TE Bilişim