1.OSB Başkanı ve aynı zamanda Arslan Alüminyum’un sahibi Mehmet Arslan, tüm varını yoğunu Bilecik için harcadığını söylerken kendisine Bilecikli olmadığı yönünde yapılan eleştirilere ilişkin, “40 senedir Bilecik’teyim ama hala Bilecikli olamadım” yorumunda bulundu.

Bilecik Arena Programı’nda konuşan ve “ben hayatım boyunca başka yerlerde kazandıklarımı Bilecik’e taşıdım” diyen Mehmet Arslan, Bilecik’te bazı şeylerin kendisine güven vermediğini sözlerine ekleyip “daha önce ben Bilecik'in varlığını bilmiyordum ama İstanbul'dan buraya gelerek yerimizi yaptık. Kuruluşumuz İstanbul burası şube gibi çalışıyordu ben bir sakıncasını görmüyorum bir şey daha söyleyeyim bana maliyecilerde kızmasınlar benim fabrikamda diyelim ki 100 çalışanım var, her birine yarımşar ekmek tahsis etsen yiyecek ekmek sayısı tüketimi bordroda belli. Fırıncı arkadaşımız içeri gelmiş ekmek bırakmış Maliye bu olayda hem ona ceza, hem bana ceza. Bunu açıklamak istiyorsan benim 26 günde 30 günde ne kadar ekmek tükettiğim bellidir. Burada benim ne suçum var, bu basit bir örnek yani. Buraya merkezi İstanbul'da olan şirketler geldi yatırım yaptı, güven vermesi gerekenler güven vermiyor, 40 senedir Bilecik'teyim ve hala daha Bilecikli olmadım.

Madem ben Bilecikli değilim de sen Bileciklisin, sen Bilecikli olarak ne yaptın, ben hayatım boyunca başka yerde kazandıklarımı buraya getirdim Bilecik'te üzerine koydum ve devam ettim koymaya” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim