Bilecik'te, okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda 36 bin 263 öğrenci karnelerini alarak, yarıyıl tatiline başladı
. Vali Halil İbrahim Akpınar, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanması dolayısıyla Pelitözü Köyü İlkokul ve Ortaokulu'nda düzenlenen törende, il genelinde 36 bin 263 öğrencinin karne alarak tatile başladığını bildirdi.

Karnelerdeki notların sadece çocukların değil, aynı zamanda velilerin de karnesi olduğunu vurgulayan Vali Akpınar, velilere tavsiyelerde bulunarak, şöyle konuştu: Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi, ilk, orta ve lise eğitiminde bulunan öğrencilerimizin karne dağıtım törenleri yapılıyor. İlimizde toplam 36.263 öğrenci sayımız var. 2263 öğretmenle hizmet vermeye çalışıyoruz. Şuan içinde bulunduğumuz Pelitözü İÖO. bu sene faaliyete geçti 296 öğrencisiyle eğitim ve öğretimini yürütüyor. İlimizin güzel okullarından bir tanesi oldu.


Aslında bu karneler sadece çocukların karnesi değil, aynı zamanda velilerinde karnesi. Buradan velilere, anne-babalara, yakınlarına ufak bir tavsiyemiz olacak. Çocukların karnelerinde yazılan notlarla değerlendirmeyin. Tüm derslerin 5 olması ileride de bu şekilde gideceği anlamına gelmez. İlgi, alakada eksilme olursa, eğitim faaliyetinde aksamalar olursa o not oranlarının aşağıya düşeceği, başarının aşağıya doğru gideceği bir gerçek. Kötü gibi giden derslerinde biraz gayretle düzeltilebileceği bir gerçek. Anne babalar çocuklarına karnelerindeki notlardan dolayı ne aşırı bir takdir nede aşağılamaya girmesinler. Başarılarına, sevinçlerine ortak olup, eksikliklerini tamamlamanın yolunu tutsunlar. Çocuklara kesinlikle cezalandırma, psikolojik olarak onları çökeltme, gibi bir yöntem içerisine girilmesin bu çok yanlış olan bir şey. Nihayetinde çocuk okulda öğrendiklerini evde yaşadıklarını birleştirip o başarıyı ancak sağlayabiliyor. Başarılı oldukları kadar, başarısızlıklarında da ailesinin ve çevresinin etkisi var. Bunun bilinciyle hareket edelim."dedi.


Akpınar konuşmasının devamında ise Bilecik için Türkiye’nin en iyi alt yapısına sahip olan illerinden biri konumunda olduğumuzu söyleyerek, 2014 yılında eğitim seviyesi daha da yükselecek projelerin olduğunu ifade etti.

Vali H. İbrahim Akpınar; “İlimizde eğitim-öğretimde Türkiye’nin en iyi alt yapısına sahip olan illerinden birisi konumundayız. Bilecik ve Bozüyük Merkez haricinde derslik ihtiyacımız pek yok. Bu zamana kadar bu yatırımların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz. Bu yıl özellikle yeni okul ve yurt yapım ihalelerine çıkacağız. Bu elimizdeki projeleri de gerçekleştirdiğimizde eğitim altyapı problemini çözmüş olacağız. İnşallah Bilecik’in eğitim seviyesi daha da yükselecek, güzel günler bizi bekleyecek.”diye söyledi.


Belediye Başkanı Selim Yağcı da öğretmen ve öğrencilere iyi tatil ve başarılarının devam etmesi temennisinde bulunarak, çocukların tatillerini iyi değerlendirmeleri amacıyla "Küçük Gezgin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Beşiği Bilecik'te" adlı hikaye kitabı dağıttıklarını, tatil boyunca da ücretsiz çizgi film ve tiyatro gösterisi sunacaklarını söyledi.

Başkan Yağcı, Yarıyıl tatilinde öğrencilerin zamanlarını daha iyi geçirebilmeleri, eğlenebilmeleri için çocuk sinemasında her gün saat 15.00 da ücretsiz çizgi filmlerin yayınlanacağını duyurdu.

Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezinde ise her Pazar günü saat 13.00 da çocuk tiyatrosu canlı olarak gösteri yapacak. Öğrencileri bu etkinliklere de davet etti.


Daha sonra, beraberindekilerle sınıfları tek tek gezen Akpınar, öğrencilerin karnelerini dağıttı.

Törene, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve şube müdürleri katıldı.

2013-2014 Eğitim –Öğretim yılı 1. Dönem okul öncesi eğitim gören toplam 2782öğrenci, öğretmen sayısı 142, ilkokul-ortaokulda toplam öğrenci sayısı 21749, öğretmen sayısı 1241, ortaöğretim toplam öğrenci sayısı 11607, öğretmen sayısı 925, özel eğitimde öğrenci sayısı 125, öğretmen sayısı 55 olmak üzere 167 okulda 36263 öğrenci ve 2363 öğretmenden oluşuyor. 




Editör: TE Bilişim