Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören toplam 35 bin öğrenci dün karne sevinci yaşadı. Atatürk İlkokulu'nda il protokolünün katıldığı karne törenine; Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak katıldı.


Sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Yardımcısı Güney ve beraberindekiler, öğrencilerin karnelerini inceledi ve başarı belgesi alan öğrencileri tebrik etti. Öğrencileri iki haftalık bir tatilin beklediğini, tatilde kitap okumalarını ve bu süreyi iyi değerlendirmelerini isteyen Vali Yardımcısı Güney şöyle konuştu:


“İl genelinde 144 okulumuzda 2 bin 250'ye yakın öğretmen ve 34 bin 987 öğrencimiz var, bu güzel bir oran. Çünkü okullaşma oranı olarak Bilecik Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Sadece fiziki olarak eğitim vermek yetmiyor. Çocukların sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de katılması gerekiyor. Biz çocuklarımızın mutlaka sadece eğitim öğretimle değil, her türlü sosyal, kültürel ve sportif faaliyetin içerisinde olmasını istiyoruz. Her çocuğun mutlaka bir kabiliyeti var. Önemli olan potansiyelinin ortaya çıkarabilmesi ve değerlendirilebilmesidir. Devlet olarak da bizim görevimiz bu. Milli eğitim olarak kendi ayakları üzerinde durabilecek ve hayırlı bir nesiller yetiştirmek. Çünkü istikbalimiz buna bağlı.”





Editör: TE Bilişim