Bilecik Belediye Başkanlığı, önceki gün gündeme getirdiğimiz hayvan barınağında 3 yavru köpeğin ölü bulunması olayıyla ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Yapılan açıklamada; “Barınağa izinsiz girilerek 3 adet yavru sokak köpeğini işkence çektirilerek suretiyle vahşice ölümlerine neden olan kimliği belirsiz şahıs veya şahıslar hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadesine yer verildi.

Yapılan açıklama şöyle: “Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'miz, yıllardır şehrimizdeki gerek sokak hayvanları gerekse sahipli hayvanlar olmak üzere gerekli tüm tedavi ve bakım işlemlerini başarı ile yürütmektedir. Hayvanların korunması ve hayvan haklarına gerekli hassasiyeti, yaptığı güzel çalışmalarla şu ana kadar gösteren Bilecik Belediyesi, bu anlamda üzerine düşen görevleri bundan sonra da yapacaktır.

Belediyemize ait Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde 3 adet yavru sokak köpekleri 28.06.2015 tarihlerinde saat 18:30 – 19:30 saatleri arasında boyunlarından iğne vurularak öldürüldüğü tespit edilmiştir. Belediye başkanlığımızda görevli veretiner hekim Nedret AVCI ve görevli personel tarafından fotoğraflamak suretiyle kayıt altına alınarak, tutanak düzenlenmiştir. Ayrıca, Belediye Başkanlığımıza ait Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne izinsiz girilerek 3 adet yavru sokak köpeğini işkence çektirilerek süretiyle vahşice ölümlerine neden olan kimliği belirsiz şahıs veya şahıslar hakkında Adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur.

Kurumumuz olarak yapılan bu üzüntü verici olayı kınıyor, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı olarak suçluların bulunması yönünde gerekli tüm girişimlerde bulunulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim