Fahrettin Poyraz’ın AK Parti İl Başkanlığına Ramazan Kurtulmuş’a alternatif olarak Orhan Şişman’ı, Selim Yağcı’nın ise Mefail Ateş’i istediği iddia ediliyor.

Son günlerde Bilecik kamuoyunda ve siyasi kulislerde AK Parti’nin yapılacak İl Başkanlığı seçimlerindeki adaylar şimdiden konuşulmaya başlandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın akrabası  Mefail Ateş’i il başkanlığına düşündüğü iddia edilirken, AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın mevcut İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’la devam edeceği ve ona destek olacağı bunun yanı sıra İşadamı Orhan Şişman’ın da aday olabileceği ve ona da destek verebileceği gelen iddialar arasında.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Selim Yağcı ile yaptığımız röportaj kamuoyunda geniş yankı bulurken, Yağcı’nın AK Parti Milletvekilliği adaylığına talip olacağını açıklaması siyasi kulisleri hareketlendirdi.

3. dönem kazandığı Belediye Başkanlığı ile Bilecik tarihine geçen ve rekor kıran Selim Yağcı, artık siyasette  söz sahibi olduğunu ve Bilecik’e Belediye Başkanlığı’nda verdiği hizmetin yanısıra milletvekili olarak hizmet vermeyi düşündüğünü gazetemize açıkladı. 

İlk seçildiğinde hiç aklında böyle bir düşünce olmadığını parti büyüklerinden ve genel merkezden ikinci dönem beklediğini fakat gelmediğini belirten Yağcı, bu defa kendisinin yaptığı hizmetler ile Genel Merkeze gidip Başbakan’dan Milletvekilliği adaylığını isteyeceğini söyledi.

Bu gelişmelerin yanı sıra Başkan Yağcı, “il başkanlığı seçimlerinde adayı olacak mı?” sorumuza verdiği cevapta  genel merkezin  yenilik istemesi durumda  kendisinin de Belediye Başkanı olarak  taraf olacağını açıklaması siyasi kulislerde değişik iddiaları da beraberinde getirdi.

Mevcut İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ile arası pek iyi olmadığı bilinen Selim Yağcı’nın İl Başkan adaylığı için köylüsü ve akrabası Mefail Ateş’i düşündüğü iddia edildi.

AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın da seçimlerde yıllardır birlikte hareket ettiği, mevcut İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’u destekleyeceği Ramazan Kurtulmuş’un İl Başkanlığını bırakıp  milletvekilliği adaylığını düşünmesi durumunda ise HAS Parti kurucularından olan ve birleşme sonrası AK Parti’ye katılan yerel seçimlerde aktif çalışan Orhan Şişman’ı alternatif olarak düşündüğü gelen iddialar arasında.

Son günlerde Bilecik kamuoyunda ve AK Parti kulislerinde konuşulan bu iddialara ne gibi bir cevap verecekleri merak ediliyor.

 

 

 

Editör: TE Bilişim