Korkmaz Kesik

Küçük Sanayi esnafı bir araya gelerek kurulması gündeme gelen 3. OSB’de küçük sanayi oluşturmak için fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda sorunlarını tartışan esnaflar 3. OSB’nin kurulması durumunda küçük sanayiyi oluşturmak için ilk adımı atmış oldu.

Küçük sanayi sitesi esnafı, açılması gündeme gelen 3. OSB’de yeni sanayi sitesi kurulması ve yeterlilik belgesi konularını görüştü. Sanayi Sitesi Lokantası’nda gerçekleştirilen toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Halit Gölcan ve sanayi sitesi esnafları katıldı.

Toplantının ana konusu açılması gündeme gelen 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni sanayi sitesinin kurulması olurken yeterlilik belgesi için açılacak kurslar ve yeni yazarkasa kullanımı konuları görüşüldü. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Halit Gölcan konu ile ilgili esnaflara bilgi verdi.

Gölcan: ‘Talep formalarını yetkililere aktaracağız’

Toplantının ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Halit Gölcan, kurulması gündeme gelen 3. OSB için hazırlıklara başladıklarını ve gerekli yerlere başvuru yapacaklarını belirtti. Yeterlilik belgesi kursu ve yazarkasa kullanımı ile bilgiler de veren Gölcan, şunları aktardı:

“Yeni Küçük sanayi sitesi yapımı için arkadaşlarımızla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk. Talep olursa kurulacak olan 3. OSB’de yan sanayi kurmak istiyoruz. İstasyonda bağlantı yolunda 40 esnafın olabileceği yapılacak sanayi için esnaf arkadaşlarımıza bilgi verdik. Esnaf arkadaşlar önerilerimizi çok olumlu karşıladılar. Yeni yapılacak 3. OSB’de yaklaşık 8 bin hektarlık alan için adım atmak istedik. Arkadaşlarımızın da buraya maddi açıdan hazır olmaları için önerilerde bulunduk. Konuya ilişkin arkadaşlarımızda talep formu toplayacağız. Bu talep formunu da yetkililere aktaracağız. Belediye Başkanı ve İl Özel İdaresi ile konuyla ilgili görüşmeler yaptık.

Yeterlilik belgesi kursları başlayacak

Esnafımıza 40 dalda yeterlilik belgesi için alması gereken kurslarla ilgili bilgi verdik. Bununla ilgili esnaf arkadaşlarımıza talep formu dağıtacağız ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte kurs açacağız.

Yeni yazar kasa kullanımı

31 Aralık tarihinden itibaren eski yazar kasa kullanımı sona erecek. Yeni kullanılmaya başlayacak olan akıllı post makinelerinin kullanımı ile ilgili bilgi verdik. Vergi Usul Kanunu’nda değişikliği olan maddelere göre esnafımızın evraklarını yenilemesi konularında da bilgi verdik.”

TSO Başkanı Uzun: “Yan sanayi desteklenmeli”

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun, büyük sanayi kuruluşları için yan sanayinin önemine dikkat çekerken yan sanayinin çevre yolundan ve kurulacak olan yeni Organize ve Sanayi Bölgesi’nden faydalanması gerektiğini söyledi. Yan sanayinin alt yapısının güçsüzlüğünden dolayı büyük sanayicilerin şehir dışına yöneldiklerini kaydeden Uzun, şunları söyledi:

“Esnaf odamızın hazırladığı toplantıya bizi de davet etti. Biz de toplantıya katıldık. Toplantı verimli geçti. Esnafımız konular hakkında bilgilendirildi. Ağırlıklı olarak sanayi sitesinin yeni yerlere taşınması hususunda görüş alışverişinde bulunduk. Oluşturulacak 3. OSB ile ilgili ya da yeni çevre yolu ile ilgili Bilecik Belediyesi’nin yapmış olduğu bölüm var orya dükkanların açılması ile ilgili güzel gelişmeler olacağını düşünüyorum.  Esnafımızın çevre yolundan faydalanması gerekiyor. Çevre yolu Bilecik’in içinden geçmediği için esnafımızın buradan ticari açıdan faydalanması gerekiyor. Buralarda dükkanlar açılırsan esnafımız buradan faydalanabilir. Yan sanayinin desteklenmesi gerekiyor. Sanayicimiz Bilecik’te yeterli alt yapı olmadığı için şehir dışına gidiyorlardı. Ama yeni oluşturulacak 3. OSB’de yan sanayiyi destekleyecek şekilde alt yapılar oluşturulması bizim amaçlarımızdan bir tanesi. Küçük sanayi esnafımız da burada işlerini büyütebilir. Böylece Bilecik’in parası Bilecik’te kalır. Paramızda dışarıya gitmemiş olur.” 

Editör: TE Bilişim