İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant kurulması planlanan 3. OSB ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nalbant, Sanayi Bakanlığı’ndan ilimize gelen heyetin 3. OSB’nin kurulması planlanan alanı incelediğini ancak orman kadastrosunun itirazlarının sonuçlanması için beklediklerini belirtti.

İl Genel Meclisi Kasım ayı 8. Birleşim toplantısı sonrasında CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Turan, 3. Organize ve Sanayi Bölgesi (OSB)’nin son durumu hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’tan bilgi vermesini istedi.

Nalbant konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Sanayi Bakanlığı'ndan bir heyetin ilimize gelerek 3. OSB’nin kurulması istenen arazilerde incelemelerde bulunarak olumlu rapor verdiğini belirtti. Bölgenin orman kadastro çalışmasının yapıldığını ifade eden Nalbant, şu bilgileri aktardı:

“OSB kurulması ile ilgili bu mecliste karar almıştık. Bursa- Yenişehir güzergahı üzerinde Dereşemsettin ve İlyasbey yol arasında toplam 8 milyon metrekareye denk gelen bir alanın sanayi alanı ilan edilmesi için Sanayi Bakanlığı'na müracaat ettik.

Orada bir problemimiz vardı. Orada orman kadastrosu geçmemişti. Orman kadastrosu yaz ayları içerisinde tamamlandı. Bu arada Sanayi Bakanlığı'ndan yer seçimi için ön etüd çalışması amacıyla bir heyet görevlendirildi. Bu heyette gerekli incelemeleri yaptı. Olumlu olarak raporlarını da yazdılar. Ancak orman kadastrosunun sonuçlanmasını istediler. Orman kadastrosu sonuçlandı.

Ormandan belli bir kısım kazandık ancak istediğimiz kadar bir kısım olmadı. Buna rağmen Dereşemsettin'den İnegöl'e doğru giden alanda yeni yerler kazandık. Hazineye buradan güzel bir yer çıktı ve bunların tescil işlemleri başladı. Sonuç olarak 6 milyon ile 8milyon arasında değişen bu alanda OSB kurmak için müracaatımızı yaptık. Orman kadastrosunun itirazları netleştiğinde heyet tekrar gelecek.” 

Editör: TE Bilişim