Kızıldamlar Köyü Muhtarlığı ile Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği iş birliğinde "3. Kestane Kabağı Festivali" düzenlendi.

ValiSüleyman Elban, merkez Kızıldamlar köyündeki festivalde, bu tür etkinlik ve festivallerin bir bahane olduğunu, asıl amacın bir araya gelmek ve ürettikleri ürünleri tanıtmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Çiftçinin hem emeklerinin karşılığını almak hem de ürünlerini tanıtmak amacıyla elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade eden Vali Elban,şöyle konuştu:

"Ürünlerimizi tanıtabilmek için benzeri organizasyonlara ihtiyacımız var. Bunun içinde farklı yöntemler belirlenir. Bizler daha çok festival şeklinde düzenleme yapıyoruz. Festivalle hem ürünümüzü tanıtıyoruz hem de gurbette yaşayanların bir araya gelmesine vesile oluyoruz. Gelecek yıllarda, tanıtımla daha büyük üretim yapılacağına inanıyorum. Kabağımız ismiyle aynı zamanda ilimizi de tanıtmış olacak. Bu tür etkinliklerin diğer köylerimiz de ürünlerini tanıtmaları ve bir araya gelinmesi için örnek teşkil etmesini diliyorum."

Belediye Başkanı Selim Yağcı da Bilecik'in verimli topraklar olmasının yanın da birlik, beraberlik ve kardeşlik hamurunun kavrulduğu topraklar olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de bir vatandaşımız vatanın birliği, beraberliği ve geleceği noktasında çalışıyor ve gayret gösteriyorsa biz bu ülke ülkenin kurucu taşı olarak bir kat daha fazla çalışmalıyız ve üretmeliyiz. Köyümüzde ürettiğimiz ürünleri günümüz dünyasında üretmek tek başına yetmiyor. Bunun en iyi tanıtımına yapmak lazım." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise Bilecik'te farklı ürünler piyasaya çıkartıp, çiftçinin alım gücünü yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Dernek Başkanı Mustafa Gezen de çiftçilerin emeğinin karşılığını alabilmeleri için festival düzenlediklerini anlatarak, 3-5 yıl önce 100-150 ton kabak üretimi yaparken bugün bin tona çıkarttıklarını bildirdi.

Köy Muhtarı Metin Gezen'in konuşması ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Gıda Bölümü öğretim görevlisi Mesut Kaplan'ın "Kızıldamlar bal kapağı coğrafi tescili" hakkında bilgi vermesinin ardından kabak yetiştirme yarışmasında birinci olan Mustafa Gönül'e, Vali Elban, ikinci olan İsmail Yıldırım'a2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, üçüncü Muharrem Gezen'eYıldız tarafından ödülleri verildi. 

Festivale, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Muammer Ergaş, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Mefail Ateş, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, daire müdürleri, ziraat odası başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Editör: TE Bilişim