Cafer Elmas

Bilecik kamuoyu, bugün ilimize gelerek seçim mitingi yapacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, 3 büyük sorununun akıbetinin ne olacağını soruyor.

Her seçim öncesinde söz verilen ama seçim sonrası unutulan Bilecik-Yenişehir Yolu, Yeni Devlet Hastanesi ve son olarak da YHT Garı Bilecik Bağlantı Yolunun neden yapılamadığını merak eden vatandaşlar, Başbakan'dan konularla ilgili açıklama ve söz bekliyor.

Yenişehir yolunun akıbeti ne olacak?

Bilecik'in en eski ve önemli sorunlarının başında şüphesiz yılan hikayesine dönen Bilecik'i Bursa'ya bağlayan Yenişehir yolu geliyor. Türkiye'nin 4 bir yanına duble yol yapan, yollarıyla övünen ve takdir toplayan Ak Parti'nin, Marmara'nın göbeğindeki iki ili 13 yıldır birbirine bağlayamaması, siyasi ve bürokratik açıdan büyük bir başarısızlık olarak değerlendiriliyor. Kangren haline gelen Yenişehir Yolunun Bursa sınırları içindeki bölümü büyük oranda tamamlanmışken, Bilecik'te kalan kısmı yapılmadığı için Bilecikliler Bursa'ya köy yolundan gidiyor. Aynı anda ihale edilen yollar çoktan yapılırken hatta bozulmaya başlarken Bilecik Yenişehir yolunda bir ihale itiraz karmaşasıdır gidiyor. Bilecik halkı, ilimiz sanayisinin önünü açacak yolun en son yine itirazlar sonucu KİK’e gittiği belirtilirken,  ihalesinin neden 18 kez iptal edildiğini ve akıbetinin ne olacağı merak ediliyor.

Yeni Devlet Hastanesi ne zaman yapılacak?

İlimizin bir diğer büyük sorunu da Yeni Devlet Hastanesi inşaatının 3 yıldır başlayamamış olması. Yapım kararı aynı tarihte alınan Ankara'nın Polatlı ilçesinin hastanesi tamamlanıp hizmete girdiği halde, Bilecik'in hastanesinin temelinin dahi atılamamış olması vatandaşı kara kara düşündürürken tepkilere neden oluyor.

Bir yer karmaşasıdır gitti yıllardır. Siyasilerin kendi içerisinde ki çekişmelerden doğan kararsızlık bir türlü hastanenin yapılmasını erteletiyor. Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Sağlık Bakanı yeni hastanenin yerinin artık kesinleştiği avan projelerinin hazırlandığını söylese de vatandaşlar daha öncede seçim üzeri aynı sözleri duyduğu için pek inanmak istemiyor.

Yıllardır tek beklentisi bir şehre yakışır hastaneye sahip olmak olan Bilecik halkı, sözde pilot bölge seçilmesine rağmen en basit operasyonlarda dahi çevre illere sevk edilmekten şikayetçi. Vatandaşların Başbakan'a ikinci sorusu Yeni Devlet Hastanenin ne zaman yapılacağı.

YHT bağlantı yolu yapılacak mı?

İlimize Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) gelmesiyle birlikte yeni bir sorun ortaya çıktı. Hızlı tren seferlerinin başlamasının bir yıla yaklaşmasına rağmen Bilecik'te durmayan trenin ne zaman duracağı halen bilinmezken Bilecik'ten hızlı trene ulaşmak ta ayrı bir sorun.

YHT Garından şehrimize doğrudan bağlanan bir yol bulunmaması sebebiyle, vatandaşların İstasyon Mahallesi'nden dönerek 10 km yol gittikten sonra şehir merkezine gelmeleri gerekiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz Söğüt Şenliklerinde ilimize geldiğinde buraya bir bağlantı yolu yapılacağının müjdesini vermişti. Ancak Karayolları Bölge Müdürlüğü bu yolu yatırım planı içerisine bir türlü almadı. Karayolları, sadece yeni otogarla YHT garını birbirine bağlayacağını açıklarken, bu durum “Bölge Müdürü Başbakan'ı dinlemiyor mu?” sorusunu akıllara getirmişti. Bilecik halkı, ilimizi hem çevre yoluna, hem yeni otogara hem de YHT garına doğrudan bağlayacak yeni bağlantı yolunun yatırım planı içerisine alınmasını istiyor. Bilecik halkı Başbakan'dan Söğüt’te verdiği sözün arkasında durmasını istiyor. Birçok sorunu bulunan ilimizde en önemli 3 sorun olarak gösterilen Yenişehir Bilecik yolu, yeni Devlet Hastanesi ve Bilecik bağlantı yolunu 3 bilinmeyen denkleme benzeten vatandaşlar ilimize gelecek Başbakan’dan bu konularda somut çözümler bekliyor.

Editör: TE Bilişim