AK Parti Kadın Kolları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle etkinlik gerçekleştirdi.

İlk olarak Şadırvandan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşüne Milletvekili Halil Eldemir, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümran Karayiğit ve Bilecik Engelsiz Yaşam Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş ve vatandaşlar katıldı.

“Engelsiz bir yaşam için çabalıyoruz”

Atatürk Anıtına çelenk sunmanın ardı sıra saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam eden programda; konuşma gerçekleştiren Engelsizim Yaşam Derneği Başkanı Altıntaş; “Bizler dernek olarak elimizden geldiği kadar tüm engelli vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılayarak engelsiz bir yaşam için çabalıyoruz. Bu anlamda belediye başkanımız da bizlere birçok imkân sağlıyor. Biz de dernek olarak da onlarla görüşüp ihtiyaçlarımız doğrultusunda taleplerde bulunuyoruz. Bu derneği kurduğumuzdan bu yana ihtiyaç sahibi hiçbir vatandaşımızı geri çevirmedik. Kendi imkânlarımızla bu işi yürütmeye çalıştık. Bizler engellilerimize yakışır bir lokal istiyoruz. Oradan daha iyi çalışmalar yaparız ve engellilerimize hizmet ederiz. En azından engelli bireyleri topluma karışmasında daha da faydalı olur.” Dedi.

“Hepimiz birer engelli adayıyız”

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Böyle özel hassas ve özel bir gün de buraya teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Devletimiz, hükümetimiz gerekse yerelde bizler, toplumumuz acısından, insanımız açısından hayatın her safhasında engelsiz bir yaşam olması ve her şeyi çok normal şartlar içerisinde devam etmesi çapa harcıyoruz. Zaten hükümetimiz kuruluşundan itibaren yaptığımız temel işlerin başlında engelleri kaldırmak hayatı normal yaşama uygun hale getirme aşamasında 16 yıldır durmadan dinlenmeden çalışmaya devam ediyoruz. Tabi ki bir gün Allaha şükürler olsun bizler saplıklıyız. Ama hepimiz de birer engelli adayıyız. Onun için böyle olan kardeşlerimizin hayatı normal akışı içerisinde seyretmesi için gerekli tedbirleri almak biz yerel yöneticilerin öncelikli vazifesi. Bilecik coğrafyası zor olan bir şehir. Buna rağmen Türkiye ortalamasında Bilecik eksikliğimiz yok hatta fazlalığımız var. Belediyemiz ve milli eğitimimizle el birliği ile gayret ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama konusunda kamu kurumlarımız adeta yarış yapıyor. Ben 14 yıldır belediye başkanımız olarak açık yüreklilikle söylüyorum bize başvurarak şartları uyan her kardeşimize sınırsız olarak yardım ettik. Akülü araba dahil buna. Yeter ki şartları uygun olsun. Kardeşlerimizin ihtiyaçları olduğu doğrultusunda bizler her zaman yardıma hazırız.” İfadelerine yer verdi.

“Empati duygumuzu geliştirmemiz lazım”

Engelli vatandaşları anlamak için empati yapmamız gerektiğine vurgu yapan Milletvekili Halil Eldemir yaptığı konuşmada; “Bizim içinde çok önemli bir gündür. Daha önce ki yıllarda Türkiye’de gerek Sosyal Güvenlik açısından gerek Sağlık Bakanlığı açısından ne kadar engellinin olduğunu oldu noktasında tespitte bile sıkıntılar vardı. Devletimiz son yıllarda sosyal devlet olmanın gereğini tüm vatandaşlarının bu konuda bir eksikliği olanı, ihtiyacı olanı tespit edip onları da göz önünde tutmuştur. Ama bu tür çalışmaları yaparken bir şeyi de ihmal etmemek lazım hepimizin birer engelli olduğumuzu da aklımızdan çıkarmamız gerek. Belediyelerimiz engelli vatandaşlarımız için gerçekten bir şeyler yapıyorlar.

Ama bazen üzüldüğüm bir nokta oluyor; yapılan engelli rampasının önüne gelmiş bir araç park etmiş. Mesela görme engelli kardeşlerimiz için yapılan yürüyüş şeridinin üsteni başka bir kardeşimiz dükkanından sandalye atmış. Böyle şeylerin hepimiz farkında olmalıyız. Bu durumlarda hepimizin duyarlı olup gerekli yerlere haber vermeliyiz. Bu bizim vatandaşlık görevimiz. Engelleri kaldırırken ilk önce beyinlerdeki engellerin kalkması lazım. Empati duygumuzu geliştirmemiz lazım. Bir şey anlatmak istiyorum; Bilecik’te iki tane ailemizin çocukları engellerinden dolayı okula gidemiyor. Her iki yavrumuzun da başında görevli iki öğretmenimiz görevli. Haftanın her günü o çocuklarımız evlerinden eğitim alıyor. Devletimiz artık o kadar güçlü ki böyle imkânları bile kolaylıkla sağlıya biliyoruz. Bizim geleceğimiz de engelliler için çok daha güzel bir yaşam var ben buna inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim