'Kontrollü Sosyal Hayat' kapsamında gerçekleştirilen Covid-19 denetimleri Vali Bilal Şentürk başkanlığında yapıldı. Bilecik’te şu anda 197 pozitif Covid-19 vakası olduğu öğrenildi.

Vali Bilal Şentürk, Son haftada ildeki koronavirüs sayılarının artış gösterdiğini söylerken,“197 pozitif vaka var. 19 hastamız hastanede tedavi altında. Yoğun bakım ve entübe hastamız yok” dedi.

Uyarıları dikkate almayanlara cezalar geliyor

Denetimler sırasında Vali Şentürk, vatandaşlara yönelik sosyal mesafe ve maske kullanımını yönünde uyarılarda bulunurken, “Maske, mesafe ve temizlik kurallarını, öncelikle kendimiz, daha sonra tüm vatandaşlarımızın benimseyerek hareket etmesini sağlamak durumundayız. Burada kimse kendi başına hareket etme lüksüne sahip değil, herkes birbirine karşı sorumlu.Dolaştığımız iş yerlerinde yüzde 97-98’lerde uyulması gereken kurallara uyuluyor. Uyarılara kulak asılmayacak olursa ikinci durum para cezası şekilde olacak. Üçüncü uyarımız, bir günlük iş yeri kapatma şeklinde, dördüncü uyarımız 3 günlük iş yeri kapatma şeklinde, olacak. Devamı olursa da süresiz iş yeri kapatma gibi bir durumla karşı karşıya kalabileceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan Mart ayından beri Bilecik'te tespit edilen vaka sayısının 550'ye yaklaştığı gelen bilgiler arasında yerini aldı.

Editör: TE Bilişim