En büyük milli bayramımız olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu sene Bilecik’te fener alayıyla kutlanacak. Çocukluğumuzda yaşanan coşkulu bayramları yeniden yaşatmak için kolları sıvayan Bilecik Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Feyzi Köse, 29 Ekim akşamı saat 17.00’de Edebali Stadyumu önünden başlayacak ve Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak fener alayı için gereken başvuruyu dün Bilecik Valiliğine yaptı.



Siyasi kimlikleri bir kenara bırakıp, sadece Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamanın coşkusunu yaşamak isteyen ve eski bayramlara özlem duyan herkesi fener alayına katılmaya davet eden Köse, "
Cumhuriyet Bayramımızın 90’ıncı yıl dönümünü, halkımızla, coşkuyla kutlamak için, her yaştan, her görüşten insanlarımızı, 29 Ekim Salı günü saat 17.00’ de Edebali Stadyumu önüne davet ediyoruz. ‘Kimsesizlerin Kimsesi’ Cumhuriyetimize sahip çıkmak için, demokratikleşme paketi diye bölücü-gerici anlayışa karşı, halkın paketini açıklamak için, Atatürk’ümüze, laik demokratik Cumhuriyetimize sahip çıkmak için, çocukluğumuzun fener alaylarını yeniden canlandırmak için, protokollerin değil, halkın bayramını coşkuyla kutlamak için, ‘Türk bayrağını al, sen de gel’ diyoruz.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim