İlimizde uzun yıllardır hizmet veren ve bağımsız denetçi olmaya hak kazanan 26 mali müşavire, berat ve mühürleri düzenlenen törenle verildi. Meslekte 15 yılını dolduran ve sınavlarda başarı gösteren; Süleyman Kıral, Ali Karakuş, Hüseyin Şensoy, Mustafa Öztürk, Doç. Dr. İsa İpçioğlu, Nevin Tan, Necmettin Şahan,
  Emel Kuday, Yıldız Y. Havadar, Yıldırım Çelik, Ali Osman Oğuz, Murat İlhan, Mustafa Kor, Şengül Irmak,  İsmail Oğuz, Mevlüt Özkaynak, Münür Şahin, Ziyaettin Özyavuz, Cengiz Erdinç, Mustafa Karadeniz, Hasan Yıldız, Levent Meriç, Ayşe Sağıroğlu, Galip Yanar, Servet Taş ve Rifat Yılmaz, odada gerçekleşen törenle berat ve mühürlerini aldı.


Törende konuşan Bilecik Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Süleyman Kıral, odanın açtığı eğitimin ardından mühürlerini almaya hak kazanan meslektaşlarına, bağımsız denetim alanında başarılar diledi. Kıral, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu gün burada daha önce Bağımsız Denetim Belgesi alan Meslektaşlarımızın, Berat ve Mühürlerinin teslimi için toplanmış bulunuyoruz. 06/04/2011 tarih ve 6223 sayılı Kanunun verdiği yetki çerçevesinde, 26/09/2011 Tarih ve 660 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, 02/11/2011 tarih ve 28103 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.


Bu Kanun Hükmünde Kararname ile; Uluslararası standartlara uyumlu Türkiye Muhasebe Standartlarını oluşturmak, Bağımsız Denetimde Uygulama Birliğini, gerekli güveni ve kaliteyi sağlamak, denetim standartlarını belirlemek, bağımsız denetçi ve bağımsız denetim kuruluşlarını yetkilendirmek ve bunların faaliyetlerini denetlemek ve bağımsız denetim alanında kamu gözetimi yapmak üzere Kamu Gözetim Kurumu nun kurulması teşkilat ve görevleri nin belirlenmesi amaçlanmıştır.


Kamu Gözetim Kurumunun kuruluşu ve teşkilatlanmasının ardından Bağımsız denetim ve bağımsız denetçi ile ilgili, KGK ilk olarak Sakarya Üniversitesi ile Anlaşarak 3568 sayılı Meslek Yasamıza göre Mali Müşavir olan, meslek de 15 yılını doldurduğunu belgeleyen ve gerekli şartları taşıyanlardan isteyenlerin KGK tarafından açılacak eğitimlere katılması ve ardından yapılacak sınavlarda başarılı olmaları kaydıyla Bağımsız denetçi olmaya hak kazanacağı sürecini başlatmıştır.


İlimizde Meslek Mensuplarının talebi doğrultusunda Odamız Eğitim salonunda Türkiye de Adana ve Balıkesir den sonra 3 ncü İl olarak eğitime başlanılmış ve eğitime katılan 2 si YMM olan 25 meslektaşlarımız Bağımsız Denetçi Belgesi ve Bağımsız denetim de kullanılacak bağımsız Denetçi mühürlerini almaya hak kazanmışlardır.

Odamızda yaptığımız bu eğitimlerde Sakarya Üniversitesi adına eğitmen olarak bizleri bilgilendiren eğitimi veren Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesi Akademisyenlerinden Sayın Ümmühan ARSLAN ve Sayın Şerife SUBAŞI hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.


Gerekli işlemleri tamamlayan ve Bağımsız Denetçiler Listesi ne kayıtları yapılan meslektaşlarımızın Berat ve Denetim Mühürleri bizzat imza karşılığı kendilerine teslim edilmesi gerektiğinden KGK ile iletişime geçilerek, odamızda bu organizasyonu yaptık.

Mühür Teslimi İçin, a teşekkür ediyorum. Meslektaşlarımıza Bağımsız Denetim Belgelerinin ve Mühürlerinin hayırlı olmasını diliyor, Mali Müşavirlik Mesleğinde olduğu gibi, Bağımsız denetim alanında da muvaffakiyetler ve hayırlı işler diliyorum.”


Kıral’ın konuşmasının ardından, bağımsız denetçi olmaya hak kazanan 26 mali müşavire berat ve mühürleri, KGK temsilcileri Bülent Delican ve Murat Uzun tarafından teslim edildi. 

Editör: TE Bilişim