Korkmaz Kesik

Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nin 2015 yılı mezuniyet töreni Salı günü gerçekleşti. Üniversite kampüsü içinde Kapalı Hala Saha’da düzenlenen törene çok sayıda öğrenci ailesi katıldı ve çocuklarının mezuniyet gururunu yaşadı. Fakülte içerisinde dereceye giren ve bölüm birincileri arkadaşlarından büyük bir alkış aldı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Lisans 2’incisi ve Fen Edebiyat Fakültesi 1’incisi olan Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi Nihal Demir, teşekkür konuşması gerçekleşti.



Vali Nayir: “Hayat hep yeni hedeflerden ibaret”

Törende konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, üniversitenin öğrencilerin hayatında bir dönüm noktası olduğunu vurgularken öğrencilerin başarısındaki ailenin emeğine de dikkat çekti. Vali Nayir, “Bugün sizin için önemli bir gün. Hayatınızın bir dönüm noktası. Üniversiteyi kazanma hedefiniz vardı, kazandınız. Sağlık, sıhhatle bitirme hevesiniz vardı bugün ona da ulaştınız. Ama hayat hep yeni hedeflerden ibaret. Önünüzde yeni hedefler çıkacak onlara ulaşmaya çalışacaksınız. Belki hayatı neşeli kılan ve zevkli kılanda bu. Dileğimiz, temennimiz bahtınız açık olarak yeni hedeflere ulaşmada da bugün ki başarıyı tekrar etmenizi diliyoruz. Anne ve babaların da bugün gurur günü. Evlatlarınız bir başarıyı kazandı, bu başarıdan da en az onlar kadar ailelerinde büyük emeği, büyük fedakarlığı da vardı. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.



Rektör Özcan: “Vicdansız ve gönülsüz bilgi bazen aciz kalır”

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, konuşmasında öğrencilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederken mezuniyet başarısının arkasında çalışan önemli bir ekibin olduğunu ifade etti. Rektör Özcan, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bu tablonun arka planında yıllarca fedakârca çalışan muhteşem bir ekip var. Biz önce hayal kurarak başladık ve 5 yıllık bir hayal yolculuğunun arkasından karşımızda böyle bir tablo buluyoruz. Bu çocuklar bizim hayallerimiz ve onlar bizim hayallerimizi gerçekleştirecek olan uzantılarımız. Sonsuzluk yolculuklarımız.



Bir taraftan üniversite yapılanmasını gerçekleştirirken diğer taraftan eğitim ve öğretimle uğraşırken sizler sıkıntıları dert etmediniz. Bizlere hep yardımcı oldunuz ve bizlere bu tabloyu hazırlamamızda yardımcı oldunuz. Onun için sizlere bir teşekkür borçluyuz. Bu toprakların değerlerini dünyaya tanıtma adına, bu toprakların mesajlarını dünyaya iletmek adına sizden çok şey beklediğimizi ifade etmek istiyoruz.  

Bundan sonra hayat yolculuğunu tek başınıza omuzlayacaksınız. Unutmayın ki, burada aldığınız bilgi eğer vicdanınız ve gönlünüzün denetiminden geçmezse size kaybı ve bazen de zarar sağlayacaktır unutmayın ki vicdansız ve gönülsüz bilgi bazen aciz kalır. Siz bunların her ikisini harmanlayacak hem bizim hem de insanlığın umudu olan kişiler olacaksınız ve bizleri sonsuzlukla yaşatacaksınız. Allah yolunuzu, bahtınızı açık eylesin. Hepiniz Allah’a emanet olun.”



Tunçel: “Türk Dili ve Edebiyatı ve Arkeoloji Bölümleri ilk defa mezun veriyor”

Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Harun Tunçel, Fakülte olarak 3. Dönem mezunlarını verdiklerini söylerken Türk Dili ve Edebiyatı ve Arkeoloji Bölümlerinin de ilk mezunlarını verdiğini ifade etti. Tunçel, “Fakültemiz 2009 yılında 5 öğretim üyesiyle öğrenci almaya başladı. Sanırım bugün sayımız bin 400’e yakın. 80 kadar öğretim üyesiyle hizmet veriyoruz. Bu yıl 3. Dönem mezunlarımızı veriyoruz. 400 kadar mezun verdiğimiz öğrencimiz var. Ancak ilklerimiz de var. İlk olmak güzeldir ve özelliklidir. Türk Dili ve Edebiyatı ve Arkeoloji Bölümleri ilk defa mezun veriyorlar. Kendilerini kutluyorum, tebrik ediyorum.



Sevgili öğrencilerimiz, düne kadar öğrenciliğin zevkiyle yaşadınız, bugünlere geldiniz. Düne kadar öğrenciydiniz. Bundan sonra artık meslektaşlarımızsınız. Hepinizi kutluyor, gönülden tebrik ediyorum. Bundan sonra hayatın telaşıyla başbaşasınız. Bu telaş içerisinde 4 yıllık eğitiminiz süresince edindiğiniz bilgiler size ışık tutacak, yardımcı olacaktır. Bundan sonraki hayatınızda size uzun, sağlıklı bir ömür diliyorum. Hayırlı, aydınlık yollar diliyorum. Bahtınız açık olsun diyorum. Sizleri çok seviyorum. Hakkınızı helal ediniz. Bizler size hakkımızı helal ediyoruz.”



Protokol konuşmalarının ardından, fakültede dereceye giren öğrencilere plaket verildi. Diplomaların dağıtılması sonrası ise, genç mezunlar keplerini havaya atarak başarılarını kutladılar. Okulu bitirmenin sevinciyle, üniversite yıllarının sona ermesinin verdiği hüznü bir arada yaşayan öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek bu özel günü ölümsüzleştirdiler.

 

 

Editör: TE Bilişim