Bozüyük’te Yeşilkent Mahallesi’ne yapılacak yeni hastanenin yapım ihalesi Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı. İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde zaman kaybetmeden inşaat çalışmalarına başlanacağı belirtildi.

BOZÜYÜK’E BÜYÜK KATKI

Bozüyük halkının büyük bir özlemle beklediği Devlet Hastanesi’ndeki en büyük katkılardan birisi de 25. ve 26. Dönem Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’e ait. Eldemir’in yoğun gayret ve takibi ile gerçekleşen Devlet Hastanesi, Bozüyük halkı için büyük bir sevinç kaynağı oldu. Kısa dönemler içerisinde Milletvekilliği yapmasına rağmen Devlet Hastanesi gibi büyük bir projenin öncüsü olan Eldemir’e  Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Yeni hastanenin yapım ihalesinin gerçekleştirilmesi ile ilgili olarak konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, “Bozüyük Hastanesine kavuşuyor. 3 ayrı hastane derdine son verecek 250 Yataklı Devlet Hastanemizin Yapım İhalesi Sağlık Bakanlığımız tarafından yapıldı. Tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun. AK Parti Çalışıyor Bozüyük Güçleniyor” dedi. Ayrıca hastane projesiyle ilgili olarak 25 ve 26. Dönem Milletvekili Halil Eldemir ile 27. dönem mevcut Milletvekili Selim Yağcı'ya gösterdikleri yoğun çaba ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Bakıcı, “Halil Bey 2015 yılı seçimlerinde Milletvekili iken Bozüyük’e yeni bir hastane sözü vermiş ve bu sözün gerçekleştirilmesi amacı ile milletvekilliği döneminde elinden gelen gayreti göstermiş ve süreçleri yakından takip etmiştir. Haziran seçimleri öncesinde de yeni hastanenin ihalesinin Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Temmuz’da yapılacağının müjdesini Bozüyüklülerle paylaşmıştı.

Kendisinin yeni hastanemizin yapım aşamasının bugünkü durumuna gelmesinde emeği çok büyüktür. Kendisine teşekkür ediyorum. Yine hastanemizin ihale sürecini yakından takip ederek kısa sürede sonuçlanmasını sağlayan Milletvekilimiz Sayın Selim Yağcı'ya da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konu hakkında kısa bir açıklama da Bilecik AK Parti Milletvekili Selim Yağcı’dan geldi. Milletvekili Yağcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde kuruluş ve kurtuluşumuzun beşiği güzide topraklara ve orada yaşayan çok değerli Hemşehrilerimize hizmet etmeye ilk günkü aşkla devam ediyoruz. Şehrimizin bir ihtiyacını daha gidermek için bir adım daha atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bozüyük Devlet Hastanemizin bugün ihalesini gerçekleştirdik. İnşallah en kısa zamanda müteahhiti belirlenip hızla yapımına başlayacağız. Bozüyük Devlet Hastanemizin ihalesi ve Hastanemiz Bozüyüklü ve Tüm Bilecikli hemşehrilerime hayırlı olsun diyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha iyiye daha güzele” dedi.

Yeşilkent Mahallesi’nde Musapınarı Mevkii ile Çağlar Kent arasında çevre yolunun hemen kenarında kalan toplamda 52 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak olan yeni hastane 200+50 yataklı olarak inşa edilecek. Yeni hastanede Palyatif Bakım Merkezi, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi ve Diş Protez Merkezi yeralacak.

Editör: TE Bilişim