Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM) Opera ve Bale Salonu’nda gerçekleştirildi.
Düzenlenen etkinliğe Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç başta olmak üzere Eğitim Fakültesi Akademik Kadrosu ve öğrencileri katıldı.

“Öğretmen dünyanın en büyük mesuliyetine sahiptir”
İnsanlık tarihinin en önemli mesleği olan öğretmenliğin her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleği olduğuna dikkat çeken Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “Bir öğretmen, yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen sanatkâr, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır. Nurettin Topçu’nun ifadesiyle ‘İnsanoğlunu beşikten alarak mezara kadar götürüp teslim eden, dünyanın en büyük mesuliyetine sahip insandır, öğretmen. Öğretmenler çocukların ve gençlerin ileride kendine güvenen, başarılı, mutlu, üretken bireyler olmasında büyük bir görev ve sorumluluğa sahiptir. Bu görev ve sorumluluğun bilincinde olan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi de sizlerin katkısı ile kişiliğini en üst düzeyde geliştirmiş, ulusal ve evrensel değerlere duyarlı, çağdaş, özgür ve demokratik düşünen, bilimi rehber edinmiş, araştıran ve sorgulayan öğretmenler yetiştirme amacıyla çalışmalarını en iyi biçimde yerine getirmeye çalışmaktadır” dedi.

"Öğretmen millet ve bayrak sevgisi kazandırmalı"
Rektör Erdal, çocukları ve gençleri bilgi ve becerilerle donatırken, onları vicdanlı ve ahlaklı olarak da yetiştirmeleri gerektiğinin altını çizerek, “Çocuk ve gençlere örnek ve model olan; milli ve manevi değerlerimizi, vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini kazandıran meslek sahipleri olmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Bu vesileyle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’ndeki meslek hayatları boyunca yüzlerce ve belki de binlerce öğretmenin yetişmesine katkı sağlayarak görevlerini tamamlayan hocalarımıza sağlıklı ve huzurlu bir emeklilik hayatı diliyorum. Tüm öğretmenlerimizin ve siz öğretmen adaylarımızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“Öğretmenler, bize dünyayı anlatan rehberlerdir”
24 Kasım Öğretmenler Günü programında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç ise, “1928 yılında Millet Mektepleri'nin açılması ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının verildiği tarihe atfen dünyadan farklı olarak büyük bir heyecan ve coşkuyla 24 Kasım’da bu özel günü kutluyoruz. Bugün de bu özel günü kutlamak üzere bir arada bulunuyoruz. Bütün yaratılmışların en şereflisi olduğuna inandığımız insanoğlunun amaçlarından biri önce kendisini sonra çevresini anlamak ve bu öğretileri başkalarına aktarmaktır. İşte bu noktada da eğitim ve öğretimin büyük önemi karşımıza çıkmaktadır. İnsana kendisi ve dünyayı öğretmek. Öğretmenler ise bu birikimleri bizlere aktaran rehberler olarak en kıymetli işi yapmaktadır. Öğretmenler yetiştiren bir kurumun başında olabilmek ise büyük bir gurur kaynadığıdır. Burada bulunan ve ebediyete irtihal etmiş, başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlar, emekleri için kendilerine teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.

Öğrenciler ve öğretim elemanları sahnedeydi
Açılış konuşmalarının ardından öğretmen adayları, Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Murat Gölgeli yönetiminde hazırladıkları dinleti ve dans gösterisini sahneledi. Sonrasında ise Eğitim Fakültesi öğrenci ve öğretim elemanları, Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi müzisyenleri eşliğinde şarkıları seslendirdi. Dinletinin ardından Eğitim Fakültesinden emekli olan personellere plaket takdimi gerçekleştirildi. Personeller plaketlerini Rektör Erdal'dan aldı.

Öğretmen adaylarıyla tecrübelerini paylaştılar
24 Kasım Öğretmenler Günü Programının devamında ise Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Kartal 'Nasıl-Neden-Nerede-Ne Zaman ve Daha Birçok Soruyla Öğretmen Olmak İstiyor Muyum? Sorusuna Edebiyatla Kapı Aralamak' ve Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şehnaz Sungurtekin 'Hayal Gücü ve Sezgisel Öğrenme: Çocuklar İçin Daha Anlamlı Bir Sanat Eğitimini Nasıl Yapılandırabiliriz?' başlıklı söyleşi ile öğretmen adaylarıyla buluşarak bilgilerini aktardı. İHA

Editör: Korkmaz Kesik