94 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasının ardından, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan, tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de törenlerle ve gösterilerle kutlandı. Geçen sene sönük geçen ve bazı aksaklıklar sonucu yarıda kesildiği için eleştirilen kutlamalar, bu yıl Bilecik Belediyesi tarafından tören alanının yanına kurulan oyun parkı ve animasyon gösterileriyle çocuk bayramına yakışır şekilde kutlandı.



Öğrencilerin verdiği mini konser, yumurta taşıma ve elma yeme yarışmaları gibi gösterilerle renklenen törene; Vali Ahmet Hamdi Nayir,
2 Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Azmi Özcan, Baro Başkanı Halime Aynur, Vali Yardımcıları Süleyman Deniz, Halil İbrahim Acır, Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, siyasi partilerin yöneticileri ve çok sayıda Bilecikli katıldı.



Sabah saatlerinde Bilecik Belediyesi önünde buluşan çeşitli okullardan öğrenciler, velileri ve Bilecik protokolü, buradan bando takımının marşları eşliğinde yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Alanda toplanılmasının ardından, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak Atatürk anıtına çelenk sundu. Altınkaynak, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yaptı.


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yıldönümüne ulaşmanın heyecanı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor olmanın sevinç ve coşkusu  içersinde olduklarını ifade eden Altınkaynak, şöyle konuştu:


“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle Ankara’da tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin inancında, gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda bir dirilişin müjdecisiydi. İşte o diriliş ruhunda, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu, birlik ve beraberlik anlayışı, Milli Mücadele azmi ve kararlılığı, Kurtuluş Savaşı heyecanı, ulusal egemenlik ve demokrasi inancı, sevgi, kardeşlik, barış ve Türkiye’mizin aydınlık yarınları vardı.


Zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilme, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan, sevinç ve gururla kutladığımız 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenin göstergesidir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan  demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan, 23 Nisan sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla, rengârenk görüntülerle bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan da büyük kıvanç duymaktayız.


Sevgili çocuklar, sevgili gençler;

Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri; her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, anlayan, araştıran, düşünen,  soran, sorgulayan, çözüme yönelik eleştirilerde bulunabilen, gelişmeleri demokratik yaklaşımlarla değerlendiren, yeniliklere ve değişime açık, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu donanım; sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın; başarmak için samimi ve gayretli olun...


Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; bugünü anlamlandıran çocuklarımızın ve ülkemizin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Arz ederim.”


İl Milli Eğitim Müdürü’nün konuşmasının ardından tören, öğrencilerin okuduğu şiirler, halk oyunu gösterisi, yumurta taşıma - elma yeme ve sandalye kapmaca yarışmalarıyla devam etti. Yarışmaların ardından öğrencilere Vali Nayir, Garnizon Komutanı Koç ve Belediye Başkanı Yağcı tarafından madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Törenin ardından alanın yanına kurulan eğlence parkında gönüllerince eğlenen çocuklar, bayramlarını doyasıya kutladılar.  








Editör: TE Bilişim