23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Program Cumhuriyet Meydanı’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtına Çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk sunma programı, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla son buldu.

Olumsuz hava şartları nedeniyle Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam eden kutlamalar oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Milli Eğitim müdürü Fazilet Durmuş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından öğrencilerin 23 Nisan konulu şiirlerini okumaları katılımcılara duygulu anlar yaşatırken, Bilecik folklor ekibi gösterileri, çuval ve yumurta taşıma yarışması ile öğrenciler heyecan dolu anlar yaşadı.

Kutlamalar Vali Süleyman Elban, 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer KOÇ ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi.

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK FESTİVALİ’NİN 10.SU BAŞLADI

 Ardından İlimizde 10.su düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Festivali’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, festivalin 11.sini uluslararası şeklinde düzenlemek istediklerini belirttiği konuşmasında ;

“Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97.yılında Mutluyuz, gururluyuz, geleceğe umutla, heyecanla bakıyoruz. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak bizler de göreve geldiğimiz günden itibaren çocuklarımızı geleceğin teminatı yavrularımızı mutlu etmek, güzel ortamlarda gelişmelerini temin etmek için onlar adına bu özel günde festivaller düzenliyoruz.

Bugün açılışını yapacağımız festivalin 10’uncusunu düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bizim bir geleneğimiz ve bir özelliğimiz var. Yapmış olduğumuz festivallerde ve etkinliklerde 11’incisine geldiğimizde buna artık sadece ulusal yerel düzeyde değil, uluslar arası düzeye de taşımayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

 

 

 










Editör: TE Bilişim