Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümü anısına Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99.yıldönümü Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı.

  İl protokolünün, öğrencilerin ve velilerin katıldığı program, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında,

“Türk milleti olarak insanlık tarihi boyunca sayısız imparatorluklar kurmuş bir devletiz. 600 yıl yaşayan, bunun büyük bir bölümünde de dünya siyasetine yön veren Osmanlı Devleti, 1 . dünya savaşında yenilmiş ve parçalanmıştır. Bu büyük imparatorluğu kaybetmenin üzüntüsü içerisinde Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde başlatılan mücadeleyle milli bir devlet kurulmuştur. Bu devletin kuruluş aşamalarında, İstanbul işgal dildikten sonra Osmanlı Mebusan Meclisi dağıtılmış ve Mebuslarımız ülkenin farklı yerlerine kaçmışlardı. Gazi Mustafa Kemal Paşa, 23 Nisan 1920’de dağılan meclisi tekrar Ankara’da toplamış ve milli mücadeleye oradan devam edileceğinin , mesajını vermişti. Biz, tarihte çocuklarına bayram hediye eden tek milletiz. Biz çocuklarımızı geleceğe güvenle bakan ve geleceği onlara emanet edeceğimiz kuşaklar olarak bakıyoruz. Onlar bizim için çok önemli. Biz çocuklarımızı hem kendi vatanımızın değerletriyle yetiştiriken hem de çağın gereksinimleriyle donatarak emsalleriyle yarışacak,  hatta mümkünse emsallerinden daha çok üreten nesiller olarak yetiştirmek zorundayız. Bu vesileyle tekrar bütün çocuklarımızın bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Çocuklar tarafından hazırlanan birbirinden renkli gösterilerin sunumuyla devam eden program, katılımcıların da büyük beğenisini topladı.

Editör: TE Bilişim