Kıymet Tunca

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi  Tarım Bilimleri ve Teknolojileri  Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin dayanışması ile gerçekleşen etkinlikte, 220 adet dut fidanı Araştırma ve Uygulama Alanında toprak ile buluştu.
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri  Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Doran, TEMA Vakfı Bilecik İl Temsilcisi Ferruh Erdovan, Fakülte Sekreteri Mehmet Laçin ve yaklaşık 40 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen fidan dikiminde Prof. Dr. İlhan Doran, İpekböcekçiliğinin önemini anlatan bir konuşma yaptı.
Doran konuşmasında, “Cumhuriyet döneminde ilk olarak 1927 yılında yapılan sanayi sayımında Bilecik ilinde 34 adet ipekböceği işletmesi bulunmakta, bu işletmelerde 200 kişi çalışmaktaydı. İşletmeler genellikle ilçe merkezlerinde bulunmaktaydı. İşletmelerin en fazla olduğu ilçeler Bozüyük, Söğüt ve Bilecik Merkez ilçeleriydi.
İpek işleme ve işçi çalıştırma kapasiteleri en fazla olan işletmeler, Söğüt ve Osmaneli ilçelerinde bulunmaktaydı. Söğüt ilçesinde 11 işletmede toplam 83 kişi, Osmaneli ilçesinde ise 3 işletmede 50 kişi çalışmaktaydı.” dedi.
Etkinlik, fidan dikimiyle son buldu.
Editör: TE Bilişim