2022 Yılının İlk Mera Komisyon Toplantısı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

4342 Sayılı Mera Kanunu çerçevesinde, Bilecik Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu Başkanlığında İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, Muhakemat Müdürü Alptekin Yörükoğlu, J.Asb.Kd.Bçvş. Üzeyir Cırrık, Orman İşletme Müdürü Tuncay Yakın, Milli Emlak Müdürü Yasin Ulutaş, Kadastro Müdürü Sadık Yıldırım, DSİ Temcilsi Özgen Kayaoğlu, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdür V. Hasan Bingöl'ün katılımı ile İl Müdürlüğü komisyon toplantısı gerçekleştirildi.

Komisyon toplantısında;

1-İlimizde 4342 Sayılı Mera kanunu kapsamında değerlendirilen mera, yaylak, kışlak vb. alanlarda uygulanacak otlatma tarihleri görüşülmüş olup, Merkez İlçe ile Bozüyük, Pazaryeri, Söğüt, Gölpazarı ve Yenipazar İlçelerinde bulunan alanlar içi otlatma başlangıcının 01.05.2022 bitiş tarihinin 01.10.2022, İnhisar ve Osmaneli İlçelerinde bulunan alanlar için ise otlatma başlangıcının 15.04.2022 bitiş tarihinin ise 15.10.2022 olarak belirlenmesine;

2-İlimizde 2022 yılı içerisinde yapılacak tahsis amacı değişikliği müracaatları kapsamında tahsil edilmesi gereken 20 yıllık ot bedeli hesaplamalarında kullanılacak olan kuru ot birim fiyatının belirlenmesi hususu değerlendirilmiş olup, kuru ot bedelinin 1,70 TL/kg olarak kabul edilmesinin uygun olacağına;

3-İlimizde 2022 yılı içerisinde yapılacak mera işgal işlemlerinde, eski haline getirme bedellerinin, yapılması gerekecek kazı, dolgu, yıkım, söküm, nakliye vb. gibi ek işlemler hariç olmak üzere sürüm, ekim ve bakım maliyeti olarak 700,00 Tl/da olarak belirlenmesinin uygun olacağına karar verildi.

Osmaneli İlçesi Hisarcık Köyü’nde 17.12.2021 tarihinde gerçekleştirilen Mera Yönetim Birliği seçimleri sonucunda Mera Yönetim Birliği Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Hasan Şahan (Naim oğlu), Muhammet Ural (Zeki oğlu), Salih Duman (İsmail oğlu), Mücahit Ceylan (Naci oğlu), ve Şenol Çetin (Hüseyin oğlu) seçildi.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanlığı tarafından da 28.12.2021 tarihli ve 2021/141 sayılı yazıları ile doğal üye olarak İbrahim Şimşek (Mehmet oğlu) bildirildi.

Ayrıca İl Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar neticesinde ilimizde kayıtlı mera alanları 17.000 dekardan 62.000 dekar seviyesine çıkarıldı. Köylere kazandırılan yeni mera alanları sayesinde hayvancılığın en önemli girdi maliyetini oluşturan ucuz ve kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlandı.

Editör: TE Bilişim