Yarın Gazetesi olarak geride bıraktığımız 2020 yılında da gündemi belirleyerek olayları araştırıp siz değerli okuyucularımızla paylaştık.

Haberlerini; kamu yararı gözeterek kaleme alan gazeteniz Yarın, her daim halkın gözü ve kulağı olmaya devam ediyor. Gazeteniz Yarın, geçtiğimiz yıl içerisinde de ses getiren haberleri ile yine Bilecik’te gündemi belirledi.

2020 yılının kuşkusuz en çok gündemi belirleyen konusu tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de Covid-19 salgını olurken, yeni yılı pandemi gölgesinde karşılıyoruz.

Tüm dünyayı ülkemizi ve ilimizi adeta kasıp kavuran Covid-19, Bilecik’te ölümlerin yanı sıra ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere, sağlık sektörünü, eğitimi, sanayiciyi, esnafı ve vatandaşları derinden etkiledi.

Bilecik siyasetinin en çok tartışılan konusu 31 Mart seçimlerine bağımsız olarak giren ve seçimi ezici bir çoğunlukla kazanan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti’ye davet edilip rozetlerinin takılması oldu.

Şeyh Edebali Üniversitesi’nde Prof. Dr. İbrahim Taş, koltuğunu yeni Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir’e bıraktı.

İlimizin adeta gündemini belirleyen Bilecik Arena’nın ilk konukları Milletvekilleri Yaşar Tüzün ile Selim Yağcı olurken, açık oturum Bilecik kamuoyu tarafından en çok tartışılan programlardan birisi oldu.

Yine daha önceleri Bilecik Belediyesi’ne tahsis edilen Gölpark’taki Değirmen Terasın alkollü olacağı iddiası gerginliğe sebep olup Değirmen Teras İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yıkılırken, Gölpark İl Genel Meclisi’nde yapılan oylamada yeniden İl Özel İdaresi’ne tahsis edildi. 2020 yılında Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in vizyon projeleri arasında yeralan Atatürk Parkı’nın temel atma töreni gerçekleşirken, parkın başlangıcından bitimine kadar olan süre boyunca birçok tartışma yaşandı.

Bilecikli vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanan yeni Devlet Hastanesi hizmete açılırken, Şeyh Edebali Üniversitesi’nin YÖK’e başvurusu ile üniversiteye Tıp Fakültesi açılması kararlaştırıldı ve bu noktada da Bilecik Devlet Hastanesi’nin ismi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirildi.

Bunların yanı sıra Bilecik kamuoyunun yakinen takip ettiği birçok olay yaşanırken, iyisi, kötüsü, acısı ve sevinci ile 2020 yılının haberleri şu şekilde oldu:

25 OCAK 2020

31 Mart 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde AK Parti’den aday adayı olmaların rağmen seçimlerde aday gösterilmeyen ve ardından bağımsız olarak girdikleri seçimleri kazanarak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzere AK Parti’ye katılma kararı aldılar. Şahin ile Tekin’in AK Parti’ye geçeceklerini ilk olarak Bilecik kamuoyu gazetemizden öğrendi.

14 ŞUBAT 2020

Bilecik Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı yarışında 175 delegenin 125’inin desteğini alan mevcut Başkan Mehmet Metin Yaşar, 4.kez güven tazeleyerek yeniden il başkanı seçilerek mazbatasını aldı.Yaşar, mazbata töreninde, “CHP’nin genelde iktidar olmasını hep birlikte sağlayacağız” dedi.

20 ŞUBAT 2020

Bilecik kamuoyu tarafından oldukça konuşulan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, rozetleri takılmak üzere Ankara’ya davet edildiler. AK Parti Grup toplantısında Şahin ile Tekin’in rozetleri bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takıldı.

06 MART 2020

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof Dr. Şükrü Beydemir, eski Rektör Prof.Dr. İbrahim Taş’tan görevi devraldı. Göreve başlayan yeni Rektör Beydemir, “bilgi ve ahlakla yoğrulmuş öğrenciler yetiştiren bir üniversite olacağız” mesajı verdi.

12 MART 2020

Bilecik kamuoyu tarafından merakla beklenen Bilecik Arena ilk programında Milletvekilleri Selim Yağcı ile Yaşar Tüzün’ü ağırladı. Program Bilecik kamuoyunda günlerce konuşuldu.

18 MART 2020

Tüm dünyayı, ülkemizi ve ilimizi etkisi altına alan Covid-19 tedbirleri kapsamında ilimizde; kafeterya, kahvehane, tiyatro, çay bahçesi gibi yerler başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak kullandığı işletmeler kapatıldı, buna paralel olarak Bilecik’te adeta hayat durdu.

30 MART 2020

Yine Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası seyahat kısıtlamasına gidilirken, özel izinler Valilik iznine bağlandı.

14 NİSAN 2020

Covid-19 tedbirleri kapsamında Bilecik Belediyesi büyük bir kampanya başlatırken, mizahi bir dille vatandaşlara sokağa çıkmama konusunda uyarılarda bulundu. Bilecik merkezdeki tüm bilbordlar ‘Evde kal’ görselleri ile donatılırken, kullanılan mizahi dil sosyal medya ve ulusal basında geniş yankı buldu.

25 NİSAN 2020

Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 23 Nisan’ın 100.yılı çerçevesinde TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un çağrısı üzerine balkonlardan ve evlerin pencerelerinden gür bir sesle saat 21.00’de hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

1 MAYIS 2020

Her yıl DİSK öncülüğünde ilimizde kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı Covid-19 sebebiyle gerçekleştirilemedi.

İşçiler adına basın açıklaması düzenleyen Birleşik Metal İş Başkanı Recai Büyükbeyhan, 1 Mayıs mesajında, “yeni bir toplumsal düzen şart” dedi.

5 MAYIS 2020

Bilecik’in Antalya’sı olarak nitelendirilen ve Türkiye’nin ikinci Safranbolu’su olmaya aday Osmaneli İlçesi’nde yeni bir turizm atağı başlatılırken, Belediye Başkanı Münür Şahin tarihi çarşının yeniden restorasyon çalışmaları sonrasından vatandaşların hizmetine açılacağını belirtti.

13 Mayıs 2020

Türkiye gündemini oldukça meşgul eden Avukatlık Kanunu’na dair değişikliğe Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, tepki göstererek, “bizleri yok sayan antidemokratik tavrı kabul etmiyoruz” diyerek yasaya karşı çıktı.

30 MAYIS 2020

Covid-19 tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından 74 gün sonra ilimiz kapalı Pazar alanında ilk Cuma Namazı kılındı.

5 HAZİRAN 2020

Bilecik Arena Programı Belediye Başkanı Semih Şahin’i ağırladı. Başkan Şahin, sorulara içtenlikle cevaplar verirken, Bilecik Arena Programı Bilecik’te yine en çok konuşulan açık oturum programı oldu.

16 HAZİRAN 2020

Bilecik ilinde her geçen gün Covid-19 vakasının arttığı tespit edilirken, uzmanlar vatandaşlara ısrarla ‘evde kal’ çağrısında bulundu.

17 HAZİRAN 2020

Koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan ‘Toplum Tarama Çalışması’ ile birlikte Bilecik ilinde TÜİK’in belirlediği 600 kişiye antikor testinin yapılacağı belirtildi.

19 HAZİRAN 2020

Bilecik Arena Programı, Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı ve ayrıca Bayırköy Belediye Başkanı olan Mustafa Yaman’ı ağırladı. Başkan Yaman, Bilecik’teki Belediyelere ilişkin özellikle BİOSUN’a yönelik gelen eleştirilere cevaplar verirken, Bilecik Arena Programı’na yönelik, “dedikodulara neşter oluyor” yorumunda bulundu.

27 HAZİRAN 2020

Bilecik merkezinde bulunan Aile Çay Bahçesi bölgesine yapılacak olan ve Belediye Başkanı Semih Şahin’in vizyon projeleri arasında yeralan Atatürk Parkı’nın temel atma töreni gerçekleşti. Temel atma töreninde kendilerine engel olmak isteyen Meclis üyelerinin olduğunu iddia eden Başkan Şahin, “biz destek falan istemiyoruz, bize gölge etmesinler yeter” ifadelerine yer verdi.

29 HAZİRAN 2020

Bilecik Arena Programı’na konuk olan BARO Başkanı Halime Aynur, hapiste bulunan birçok mahkumun serbest kalmasına sebep olacak AF Yasası hakkında çeşitli eleştirilerde bulunurken, ülkede basın özgürlüğünün olmadığını belirterek, “net söylüyorum basında özgür değil” dedi.

30 HAZİRAN 2020

Gölpark’ta Bilecik Belediyesi tarafından yapılan ve alkollü olacağı iddia edilen Değirmen Teras isimli yapı Vali Bilal Şentürk’ün talimatı ile yıkılırken, yıkımda Belediye yetkilileri ile İl Özel İdaresi, Orman Müdürlüğü ve Jandarma arasında arbede yaşandı.Yıkım Bilecik’in o günlerde en çok konuşulan konusu olurken, daha önce Belediye’ye tahsis edilen Gölpark yeniden İl Genel Meclis’inde yapılan oylama sonrası İl Özel İdaresi’ne verildi.

1 TEMMUZ 2020

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü’nün daha önce YÖK’e yaptığı başvurulur olumlu sonuçlanırken, Bilecik’e Tıp Fakültesi kurulması kararı Remi Gazete’de yayımlandı. Bilecik halkı tarafından heyecanla karşılanan Tıp Fakültesi kuruluşunda Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in büyük katkıları oldu.

10 TEMMUZ 2020

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bilecik Arena Programı’na konuk oldu. Başkan Karabıyık, Bilecik Belediyesi’ne yönelik eleştiriler getirerek, FETÖ Borsası’nın olup olmadığı hakkında konuştu. Başkan Karabıyık, “FETÖ’nün bu ülkede proje yapacak hali kalmadı” dedi.

15 TEMMUZ 2020

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan 15 Temmuz hain darbe girişimin 4.yılında Bilecik yeniden tek yürek oldu, FETÖ’ye Bilecik’ten lanet yağdı.

24 TEMMUZ 2020

Babacan siyasetçi olarak adlandırılan Bozüyük’ün sevilen ve sayılan Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bilecik Arena Programı’na katılım sağlarken, ilçeye yönelik devam eden ve yapmayı planladığı projeleri açıkladı.

10 AĞUSTOS 2020

Covid-19 tedbirleri kapsamında düğünlere toplu katılım yasağı gelirken, evlilik hayali kuran birçok çift sade bir tören ile nikah masasından dünyaevine girmeye başladı.

21 AĞUSTOS 2020

Osmaneli’nin mimari Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik Arena Programı’nda birçok konu hakkında konuşma gerçekleştirirken, hizmet etmeye devam ettiğini ve bu yönde kendisini ‘Irgat’ olarak gördüğünü vurguladı.

27 AĞUSTOS 2020

Bilecik ilinin Göbeklitepesi olarak nitelendirilen Behçelievler’deki tarihi kazılarda 8 bin 500 yıllık insan iskeleti bulundu. Bulgu ulusal basında da geniş yer kapladı.

2 EYLÜL 2020

Rehavete kapılan Bilecik’te Covid-19’da adeta patlama yaşanırken, Koronavirüs vakasının Bilecik’te 900’e ulaştığı öğrenildi.

5 EYLÜL 2020

Yıllardır Bilecik’in kanayan yarası olan ve 2017’nin Nisan ayında temeli atılan Bilecik Devlet Hastanesi Covid-19 tedbirleri kapsamında açılırken, hastanenin son teknoloji ile donatıldığı öğrenildi.

11 EYLÜL 2020

Pazaryeri’nin topuklu efesi olan nam salan Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik Arena Programı’na konuk oldu. Birçok konu hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunan Başkan Tekin, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da yapmış olduğu görüşme üzerinde ayrıntılı durdu.

22 EYLÜL 2020

Covid-19 tedbirleri kapsamında kapatılan okulların anaokul ve ilkokul bölümleri Bilecik’te eğitime açılırken, birçok vatandaş çocuğunu okula göndermekte imtina edince okullar boş kaldı.

13 EKİM 2020

Bilecik’te tüm okullarda Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitim başlarken, ilimizde 36 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı.

16 EKİM 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında yapmış olduğu açıklamalarda Bilecik’te Covid-19 vakası sayısının yüzde 50 arttığını belirtti. Bakan Koca’nın açıklamaları sonrası Bilecik’teki vatandaşlarda korku hakim oldu.

19 EKİM 2020

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, Bilecik Arena Programı’na konuk olurken, ekmek zammı programın en çok tartışılan konularından birisi oldu.

5 KASIM 2020

Bilecik Arena Programı katılan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halit Gölcan, ekmak zammına ilişkin esnaf ile vatandaşlar arasında kaldığını söylerken, “kendimi sırat köprüsünden geçiyormuş gibi hissediyorum” dedi.

9 KASIM 2020

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, il genelinde gerçekleştirdikleri Koronavirüs denetimlerinde açıklamalarda bulunurken, ilimizdeki Covid-19 vaka sayısının hayal edemeyeceğimiz boyutlara yükseldiğini aktardı.

12 KASIM 2020

AK Parti’nin emektar İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti 7.İl Kongresi’nde Başkan olmayacağını açıkladı.

13 KASIM 2020

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener, ilimize geldi. Genel Başkan Akşener, Belediye Başkanı Semih Şahin ile görüşmeleri sonrasında esnaf gezisi öncesinde yaptığı basın açıklamasında, Ümit Özdağ’ın HDP ile Anayasa çalışması yapıldığına dair iddialarına açıklık getirdi. Akşener, HDP ile hiçbir şekilde Anayasa çalışmasının yapılmadığını söyledi.

14 KASIM 2020

Gölpazarı’nın çalışkan ve dinamik Belediye Başkanı Hayri Suer, Bilecik Arena Programı’na katıldı. Başkan Suer, siyasetçilere yönelik “düşman değiliz” mesajı verirken, “Gölpazarı’nı çamurdan ve tozdan kurtardık” dedi.

17 KASIM 2020

Boşanma davasının sürdüğü öğrenilen ve başka bir dava için Bilecik Adliyesi’ne gelen şahıs Cumhuriyet Meydanı’nda eşini ve kayınpederini yarı otomatik tüfekle vururken, hastaneye kaldırılan yaralıların her ikisi de hayatını kaybetti. Bilecik kamuoyunda yaşanılan olay, “bir kadın cinayeti daha” olarak nitelendirirdi.

20 KASIM 2020

2020 yılının tamamını neredeyse uzaktan olarak tamamlayan öğrenciler için çevrimiçi eğitime devam kararı alınırken, öğrenciler ve öğretmenler için uzaktan eğitim programı belli oldu.

7 ARALIK 2020

Koronavirüse yakalanan Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas, Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gördüğü tedavi sonrasında taburcu edildi. Elmas, hastalığı sürecinde göstermiş oldukları hassasiyet dolayısıyla sağlıkçılara teşekkürlerini sundu.

8 ARALIK 2020

Sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle hafta sonu Bilecik sessizliğe bürünürken, vatandaşların tedbirlere genel anlamda uydukları gözlendi.

09 ARALIK 2020

Bilecik Belediye Meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi. İYİ Parti ve CHP’li Meclis üyelerinin kabul, AK Parti ve MHP’li Meclis üyelerinin red oyu vermesi sonucu 2020 yılında 135 milyon lira olan Belediye Bütçesi’nin 10 milyon lira artarak 2021 yılında 145 milyon olması oy çokluğuyla kabul edildi.

24 ARALIK 2020

2020 yılının şüphesiz en büyük gelişmelerinden birisi Söğüt İlçesi’nde bulunan altın rezervi oldu. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hemşerimiz Fahrettin Poyraz, altın rezervine ilişkin müjdeyi verirken, Söğüt’te 3.5 milyon onsluk altın bulunduğu öğrenildi.

28 ARALIK 2020

Söğüt İlçesi’nde bulunan altın rezervi bölge halkı tarafından sevinç ile karşılanırken, Gübretaş’ın bu kapsamda 1000 kişiye istihdam sağlayacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim