2015 yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik'te de siyasi hareketlilik ve yoğun gündem ile geçti. İki genel seçimin yapıldığı 2015'te yaşananlara ilişkin haberlerimiz daha önceki yıllarda olduğu gibi yine Bilecik gündemine damgasını vurdu. Cesaretle olayların üstüne giden, farklı ve gündemi sarsan haberlere imza atan Yarın Gazetesi’nin 2015 arşivindeki haberler oldukça yoğundu. Bilecik seçimler nedeniyle yine çok sayıda siyasiyi ve parti liderini ağırlarken, tekrar edilen Milletvekilliği seçimlerini iki defa da kazanan Ak Partili Halil Eldemir ve CHP’li Yaşar Tüzün'ü meclise gönderdi.

2015 yılında Gazetemizin en çok gündem yaratan ve ulusal basınında geniş yankı bulan haberlerinden biri, Editörümüz Cafer Elmas'ın Bilecik M Tipi Cezaevi İkinci Müdürünü, cezaevinin resmi aracını kişisel bir taşıma işinde kullanırken yakalaması ve kamera kaydı sırasında ikili arasında geçen ilginç diyaloglar oldu.

Yılın ülke gündeminde en çok yankı bulan haberi ise, Bilecik’te ilk kez parti bürosu açan HDP binası önüne asılan parti bayrakları sonrası, Türk bayrağı asmak isteyen gençlere HDP’lilerin izin vermemesi sonrası başlayan gerginlik ve olaylar oldu. Yarın Gazetesi, yine farkını ortaya koyarak olayları anbean kameraya çekip hem ulusalda hem de yerelde ilk duyuran gazete olurken, yaşanan bu olaylara ilişkin haberimiz yarin11.com internet sitemizde saatler içinde 65 binin üzerinde tekil giriş, Facebook’ta 56 binden fazla kişiye erişim yüzlerce paylaşım ve 9 binin üzerinde beğeniyle Bilecik tarihinde kırılması zor bir rekora imza attı.

2015 yılında gazetemizde yer alan özel haberlere ve gündeme ilişkin önemli gelişmelere gelin şöyle bir bakalım:

Ocak ayının ilk günlerinde yağan yoğun kar yüzünden  bir çok yapı gibi 1. OSB giriş kapısı, Bilecik Edebali Stadının tribünü, Söğüt  ve Bozüyük halk pazarlarının çatıları çöktü. Allah’a şükür bu olaylarda hiçbir can kaybı yaşanmadı.

Ocak ayında üzücü bir haber yayınlandık. Bilecik kamuoyunun yakından tanıdığı ve sevdiği isimlerden, uzun yıllar Bilecik’te vali yardımcığı görevinde bulunan, ardından Eskişehir’de vali yardımcısı görevini yürütürken yakalandığı hastalığa yenik düşen Vali Yardımcı Ünal Yıldırım yaşamını yitirdi.

Ocak ayında emniyette nöbet değişimi yaşandı ve kamuoyunun sevdiği Emniyet Müdürümüz Eyüp Özüdoğru Burdur Emniyet Müdürlüğü görevine atanırken, Bilecik Emniyet Müdürlüğü görevine Ali Ekber Bektaş getirildi.

Ocak ayında, Ak Parti’nin o dönemki İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'un yanı sıra 22, 23 ve 24’üncü dönem Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın ilçe belediye başkanları ile Ankara’ya giderek bakanlar ile görüşmesi ve bu ziyarete Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın davet edilmemesi, Ak Parti içindeki soğukluğu gün yüzüne çıkardı. Konuyla ilgili yaptığımız “Başkan Yağcı paypas mı ediliyor?” haberimiz kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Yine Ocak ayında CHP İl Başkanlığına Şinasi Çetinkaya, Ak Parti İl Başkanlığına ise Av. Kadir Bayrak atandı.

Şubat ayının ilk günlerinde Bilecik ve ulusal gündemine bomba gibi düşen haberimizde,  Bilecik M Tipi Cezaevi 2.  Müdürü M.K’yı cezaevi aracı ile kardeşinin dükkanının eşyalarını taşıdığı esnada yakalayan gazetemiz editörü Cafer Elmas'ın haberi en çok konuşulan olayların başında geldi. Çekim esnasında ikili arasında geçen ilginç diyalog FOX TV ana haber ve kahvaltı haberlerinde, SHOW TV, ATV ve Kanal D gibi ana akım medyada geniş yer buldu. Haber sonrası Savcılık müdür halkında soruşturma başlattı ama sonucu her nedense açıklanmadı.

Şubat ayında Bilecik Belediyesine ait Çınar Marketler olarak bilinen Atatürk bulvarındaki dükkanların yüksek rakamlara satılması Bilecik gündemini uzun süre meşgul etti.

Karabasan gibi Bilecik'in üstüne düşen, herkese saldırmayı kendine marifet bilen Bozüyük eski belediye başkanı Ahmet Berberoğlu’nun fahri danışmanı olarak tanınan Fevzi Bubilik, Milletvekili Fahrettin Poyraz’a hakaret ettiği gerekçesi ile 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

MHP’nin yeni İl Başkanı olarak Ahmet Gürses seçildi.

Bozüyük’te, boşandığı eşi Emine Baş’ı sokak ortasında tabancayla öldüren Levent Sargın’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

MHP Mart ayında 7 Haziran seçimleri adaylarını açıkladı ve 1. sıra Bahattin Şeker 2. sıra Hüseyin Şensoy ile seçime gireceğini duyurdu.

Bilecik tarihinde bir ilk yaşandı. HDP 2015 Mart’ında Bilecik’te parti bürosu açtı ve 2 adayla seçime girme kararı aldı. 

Mart ayında bir ilk gerçekleşti ve Bilecik'in kanaat önderleri Bursa'da ortak akıl toplantısında buluştu.  Verimli geçen toplantıda Bilecik’in geleceği masaya yatırıldı.

CHP, milletvekili adaylarını belirlemek için 29 Mart’ta ön seçim yaptı. Çıkan sonuç çerçevesinde 1. sıra Yaşar Tüzün, 2. Sıra Av. Çağatay Kararahmet ile seçime gireceğini açıklandı.

Nisan ayında hizmete giren hızlı trenin Bilecik-Bozüyük arasında 50 km hızla gitmesinin ilginç görüntülerini yayınlamamız kamuoyunda geniş ilgi uyandırdı.

2015 yılında Bilecik Emniyetinin kestiği trafik cezalarında rekor kırması sonrası, hatalı park yapan polis araçlarının görüntülerinin gazetemizde yer alması uzun süre kamuoyunda tartışıldı.

Milletvekilliği seçimleri için aday bolluğu yaşanan AK Parti'de, 1. Sıra adayının Halil Eldemir, 2. sıra adayının ise Ramazan Kurtulmuş olduğu açıklandı. M. Vekili adaylığı için adı geçen Selim Yağcı'nın adaylığını açıklamaması ve 1. Sıra olması kamuoyunda çok konuşulan Nabi Avcı'nın yeğeni Garanti Bankası Bilecik Şubesi Müdürü Hüsnü Bayrakçı'nın bakan yeğeni olduğu için aday yapılmaması ilimizde gündeme oturdu.

İlimizde faaliyet gösteren Arslan Alüminyum Fabrikası alüminyum ihracatında Türkiye birincisi oldu.

Bilecik YHT garıyla şehir merkezi arasında bağlantı yolu yapmamakta direnen Karayolları Bölge Müdürü Öner Özgür, gazetemizde çıkan "Bölge Müdürü Başbakanı Dinlemiyor mu?" haberinden bir süre sonra görevinden alındı.

Muharrem İnce, 7 Haziran seçimleri öncesi Bilecik’e gelerek Milletvekili Adayı Yaşar Tüzün'e destek verdi. İnce'nin yaptığı konuşmayı çok sayıda Bilecikli dinlerken, konuşmasında Cumhurbaşkanı'nın Kur'an-ı Kerim'le meydanlara çıkmasını eleştirmesi ulusal basında yer aldı.

İlimizin eski valisi Halil İbrahim Akpınar'ın merkeze atanması sonrası açtığı davayı kazanması sonucu yeniden Bilecik'e gelerek bir günlük de olsa koltuğuna oturmasıyla, Bilecik 2 valili il oldu.

Mayıs ayının ilk günlerinde Enerji Bakanı Taner Yıldız ilimize gelerek Ak Parti'nin milletvekili adayları Halil Eldemir ve Ramazan Kurtulmuş'a destek istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Mayıs'ta Bilecik'e gelerek seçim mitingi düzenledi. Davutoğlu'nun mitingi sonrası Bilecik Valiliği ziyaretini es geçmesiyle, polis mangası yerinde, çiçekler elde kaldı.

TSO'dan tarihi imza. TOBB'dan üniversiteye 5 milyon liralık hibe geldi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 21 Mayıs'ta Bilecik'e gelerek miting düzenledi. Hükümetin Bilecik'e tepeden baktığını söyleyen Bahçeli, adayları Bahattin Şeker ve Hüseyin Şensoy'a destek istedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 29 Mayıs günü Bilecik'e geldi. Kılıçdaroğlu'na Bileciklilerin ilgisi yoğun oldu. Kılıçdaroğlu Yaşar Tüzün ve Çağatay Karaahmet'e oy istedi.

Tüm kamuoyu tarafından sevilen güzel insanı kaybettik. 1. OSB Koordinatörü Mustafa Ünal geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

MHP'nin önde gelen isimlerinden, dönemin Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Başkan vekili Meral Akşener 3 Haziran günü Bilecik'e geldi.

2015'in ilk genel seçimi 7 Haziran'da yapıldı ve Bilecik'ten Ak Parti'den Halil Eldemir ve CHP'den Yaşar Tüzün milletvekili seçildi. AK Parti tek başına iktidar olamazken seçmen "koalisyon" dedi. Bu seçimde Bilecik tarihinde bir ilk yaşandı ve Bozüyük'te CHP birinci parti oldu.

Şeker siyaseti bıraktı. Bilecik siyasetinin duayen ismi eski bakan Bahattin Şeker, 7 Haziran seçimleri sonrası siyaseti bıraktığını açıkladı.

İlimizin yeni Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner oldu. Şahiner Bilecik Adliyesinde yeni bir uygulamayı devreye sokarak Basın Bürosunu kurdu.

6 Temmuz günü TOKİ konutlarında aile faciası yaşandı. Eski koca, kendisiyle barışmak istemeyen eski eşini öldürüp intihar etti.

2. OSB girişimcileri ve yönetimi arasında yaşanan gerginlik sonrası, yönetimin hesaplarının incelenmesi için fabrika sahipleri müfettiş istedi.

Gazetemiz editörü hakkında sosyal medya üzerinden hakaret ve tehditlerde bulunan Bilecikliler Derneği eski Başkanı İbrahim Yılmam ve Bozüyük Belediye Başkanının eski fahri danışmanı Fevzi Bubilik'e hapis cezası verildi.

En son Bilecik İl Özel İdaresi'ne yapılacağı açıklanan hastane yerinin yeniden eski yeri Bien Seramik yanındaki alana yapılacağının açıklanması Bilecik kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, belediyeye ait tarlaya ektiği buğdayı biçti ve %650 kar etti.

7 Haziran seçimlerinin tekrarlanması kararı sonrası 1 Kasım seçimleri için Ak Parti'nin adayları değişmezken, CHP'nin 2. Sıra adayı Hüseyin Elmas, MHP'nin adayları ise 1. Sıra Murat Köftecioğlu 2. Sıra adayı Ahmet İşlek oldu.

Ankara 2. Bölgeden milletvekili aday adayı olan Bilecik eski vekili Fahrettin Poyraz aday gösterilmedi.

Gücünü siz değerli okuyucularından alan Gazeteniz Yarın, 1 Ekim günü 49. Yaşını kutladı.

8 yıllık rektörlüğü sona eren Prof. Dr. Azmi Özcan "Emanetlerimi koruyun, yoksa ruhum rencide olur" dedi.

Bilecik TSO, ilimizin yöresel ürünlerini Antalya'da yapılan YÖREX fuarında tanıttı.

CHP Milletvekili Muharrem İnce, 1 Kasım seçimleri öncesi bir kez daha ilimize gelerek CHP adaylarına destek istedi.

BEBKA, Bilecik Valiliği, Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik Belediyesi ve TSO'nun düzenlediği Bilecik Mermer Zirvesi'ne katılımın az olması sonrası salon boş kaldı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan 19 Ekim'de Bilecik'e geldi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 21 Ekim'de ilimize gelerek bir dizi temasta bulundu.

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bilecik'e geldi ve Osmaneli, Bozüyük ve il merkezinde 3 ayrı miting yaptı.

1 Kasım genel seçimleri sonrası Bilecik milletvekilleri değişmedi ve Ak Parti'den Halil Eldemir ve CHP'den Yaşar Tüzün bir kez daha vekil seçildi. Bu seçimde oy oranının arttıran Ak Parti yeniden tek başına iktidar oldu. Seçim sonucunda ilimizde Ak Parti %46.3, CHP %33.8 ve MHP %14.0 oy oranı yakaladı.

Bilecik 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan gazetemize yaptığı açıklamayla asgari ücrete getirilecek artış öncesi işyerlerinin işçi çıkarmak zorunda kalacağını söyledi ve Arslan'ın tahmini birkaç ay içinde gerçeğe dönüştü. Bazı firmaların kıdem tazminatı yükü altına girmemek için işçilere çıkışlarını verip yeniden işe almak istedikleri ortaya çıktı.

Bilecik Belediyesi'nin bu sene 10'uncusunu düzenlediği Ulusal Tiyatro Festivali'nin açılışında sahneye Uygur Tiyatrosu çıktı. Büyük usta Nejat Uygur'un ölüm yıldönümünde sahneye çıkan ailesi Bilecik halkından büyük alkış aldı.

Hükümetin Fethullah Gülen Cemaatine yönelik paralel yapı operasyonlarının bir halkası da Bilecik'te gerçekleşti ve İl merkezi ile Bozüyük'te bulunan 3 okul ve 2 dershaneye polis operasyonu yapıldı. Polisin, eğitim kurumlarının finansal tablolarını incelediği öğrenildi.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası 3. OSB'nin yapılması için TOKİ modeli uygulamasında pilot bölge olmaya hazır olduklarını söyledi.

Şeyh Edebali Üniversitesi kampüs projesi, Avrasya İnşaat ve Mimarlık Üniversiteleri Proje Festivali’nde ödül aldı. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Merdan Hürmeydan, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'a İpekyolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı takdim etti.

Şeyh Edebali Üniversitesinde Prof. Dr. Azmi Özcan'dan boşalacak Rektörlük koltuğu için 6 isim adaylığını açıkladı. Bu adaylardan üniversite içinde yapılan oylamada en çok oyun Prof. Dr. İbrahim Taş aldı. YÖK tarafından İbrahim Taş, Mehmet Kurban ve Harun Tunçel isimleri Cumhurbaşkanı'na gönderildi.

Gölpazarı Sağlık Meslek Lisesi okul müdürünün 4 kız öğrencisine sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla görevden alındığı iddiası ilçeyi karıştırdı.

CHP İl Başkanlığı kongresine tek listeyle giren Metin Yaşar yeni il başkanı oldu.

Editör: TE Bilişim