Kıymet Aslan


Kasım ayı İl Genel Meclis Toplantısında,  Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Toplantısına katılan İl Genel Meclis Başkanı H. Hüseyin Çelik, toplantıya dair bilgilendirmede bulundu.  Elinde müjdeli haberlerle Bilecik’e dönen Çelik, 2014 yılında 50 Milyon Liralık bir proje hazırlanacağını ve bu projeye de büyük destek verileceğini açıkladı. 5 Başlıkta toplanan konulardan kar amacı gütmeyen (kamu, belediyeler, TSO, OSB, Dernekler) faydalanabilecek.

Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, “2014 yılında 50 Milyon Liralık bir proje hazırlanacak. Bu projeye de destek verilecek. Sosyal Kalkınmaya yönelik Küçük Ölçekli alt yapı projesine 10 Milyon Lira, Çevre Küçük Ölçekli Altyapı başlığına 9 Milyon Lira, İş Birliği ve Gelişim Projesine 10 Milyon Lira, Kırsalda Ekonomik Gelişim Projesine 11 Milyon Lira, Çevre ve Temiz Üretim Projesine istenen bir bölümüne de 10 Milyon Lira, tüm bunların toplamı 50 Milyon Lira ediyor. 4 Başlıkta okuduğum başlıklar kar amacı gütmeyen kuruluşlar faydalanabilecek. Yani kamu, belediyeler, TSO, OSB, Dernekler vb. Çevre ve Temiz Üretim başlığına da KOBİ’ler proje hazırlayacak. Tüm bunların proje hazırlanmasıyla ilgili detaylar İl Genel Meclis Salonunda Ajansın Uzmanları tarafından anlatıldı. Yine 25 Kasım 2013 Pazartesi günü tüm bu konuların takvimiyle ilgili genel açıklama yapılacak. Proje Yazımları çalışmaları başlatıldığını anlattılar. Projeyi teslim etme süreci gibi süreçle ilgili detaylar  25 Kasım’da açıklanacak” dedi.

BİLECİK’E,  2 BEBKA UZMANI GELİYOR

Meclis Başkanı Çelik, konuşmasının devamında 2 BEBKA uzmanının Bilecik’e geleceğini de duyurdu. Çelik, “Ajansın her ayki toplantılarında belirli gündem görüşülüyor. Bu ayki gündemde de sizlere duyurmak istediğim Eskişehir ve Bilecik’te birer yatırım destek ofislerimiz var. Merkezi de Bursa’da bulunuyor. Bilecik’teki BEBKA büromuza ve Eskişehir’e 2’şer uzman daha gelecek. Daha önce sınavı ve yapıldı, elemeleri bitirildi. Mehmet Çetinkaya, Muhammet Levent Akıcı isimleri de Bilecik’e görevlendirildi.

Kalkınma Ajansımıza çok talepler oldu fakat ajansta 1-2 yıl çalışıp giden bir çok uzman  oldu. Onların yerine de alımlar yapıldı. Özellikle devlet memurluğundan sonra 1 yıl çalıştıktan hemen sonra nedense dönmek istiyorlar, ajansların kaç yıl devam edeceği belli değil. Özel İdarelerin büyükşehir yasasıyla ilgili çalışmadan sonra ajansların durumunda da bir belirsizlik görüyorlar sanırım. Bir çok ajans uzmanı işlerinden ayrıldı. Onun için önümüzdeki döneme sınav açıldı ve 2 uzmanımızda Bilecik’e gelecek”dedi.

ÇELİK, BEBKA’NIN BÜLTENİNİ MECLİS ÜYELERİNE TANITTI

BEBKA’nın aylık olarak düzenlediği toplantısına katılan Çelik, Ajansın yayınları hakkında da Meclis üyelerine bilgi verdi.

İl Genel Meclis Başkanı H. Hüseyin Çelik; “Kalkınmanın Bilimsel ve Teknolojik Üstleri, Üniversiteler ve Teknoparklar başlığı altında yayın yapılmıştır. Üniversite Sanayi İşbirliği yıllardır Türkiye’nin gündeminde olan bir konu. Teknoparklar ise Kalkınmış Dünya Ülkelerinin tamamında Üniversitelerin kenarında, içinde, üniversitelerle koordineli olarak sanayicilerle birlikte proje üretme, yeni projeler geliştirme merkezleri kuruluyor. Bununla ilgili de Ajansımız üniversiteyle ilgili 3 il’in üniversiteleriyle ilgili çok güzel bir kitapçık hazırlamış.

Birde 3 il’in bölge planı taslağı da uzun süreden beri üzerinde çalışılan bir bilgi toplanmış durumda. Bölge Planı çok geniş teferruatlara kadar 3 il’in belediyeleriyle ilgili, şuandaki mevcut durumun tespiti ve önümüzdeki yıllarda yatırım yapacak, proje hazırlayacak kişilere kaynak oluşturacak bir plan, bir kitapçık haline getirilmiş.  Güzel bir yayın bununda hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KÖYLERE HİZMET YARDIMI GÖTÜRÜLECEK

Kasım ayı İl Genel Meclisi’nin dün yapılan toplantısında 1 gündem maddesi işlendi. Mali Hizmetler Müdürlüğü bütçesiyle ilgili komisyondan gelen rapor görüşüldü. 

Rapora göre şu bilgiler yer alıyor: “Vilayetler Hizmet Birliği payı tertibine 10.000,00 TL ilave ödenek verilmesine, yedek ödenek tertibine 50.000,00 TL ilave ödenek verilmesine, İl Encümeni’nce kabul edilmiş diğer ödeneklerin aynen  kabulüne, Mali Hizmetler Müdürlüğü bütçesinin 2014 yılı Bütçe ödeneğinin 2.609.300.00 TL olarak kabulü komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

Raporun okunmasının ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün raporu Meclisin oylarına sunuldu. Toplamda 2.609.300.00TL oy birliğiyle kabul edildi. Böylece 2014 yılında köylere hizmet  yardımı götürülecek.

 

Editör: TE Bilişim