2014 yılının ikinci İl Planlama Koordinasyon Kurulu toplantısı, 15 Nisan Salı günü İl Özel İdare toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya başkanlık yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Bölge Müdürlükleri temsilcileri ile İl Müdürleri katıldı.


Toplantı, Vali Nayir’in açılış konuşmasıyla başladı. Vali Nayir toplantı gündemini belirtirken 2014 içinde yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi. Vali Nayir projeler hakkında, “Yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızdan alınan izleme raporlarının değerlendirilmesi sonucunda, ilimizde 2014 yılı yatırım programında toplam 393 projenin yer aldığı tespit edilmiştir. Bu projelerin toplam tutarı 624 milyon 548 bin TL’dir. 2014 yılında öngörülen ödenek toplamı ise 120 milyon 841 bin TL’dir. Dönem sonuna kadar toplam 22 milyon 222 bin TL harcanarak ortalama yüzde 18 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.” dedi.  Vali Nayir konuşmasına şöyle devam etti, “Devlet Yatırım Programında birçok proje, toplu veya toplulaştırılmış olarak yer almaktadır. Bu tür projelerin alt proje seçimi, ödenek tahsisi, coğrafi dağılımı ve revize işlemleri daha sonra ilgili bakanlık veya kuruluşun onayı ile belirlenmektedir. Bu nedenle, 14 Ocak 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yatırım programının detayının ve ödenek durumunun il bazında kesinleşmesi biraz zaman alabilmektedir. Karayolları Teşkilatımızın, 2014 yılı ödeneği, şu an itibariyle, ilimizde 8 bin lira gibi çok cüzi bir rakam gözüküyor. Ancak geçmiş yıllarda olduğu gibi, program yılı içinde bu Teşkilatımız tarafından ilimize gönderilecek ödeneklerle, ilimizin 2014 yılı toplam yatırım ödeneğinin önemli oranda artıracağını bekliyoruz.”


Vali Nayir’in konuşmasından sonra gündem gereğince detaylı bilgi için yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcilerini yatırımlarıyla ilgili sunumlarını yapmak üzere kürsüye geldiler. İlk sunumu yapmak için Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan kürsüye geldi. Rektör Özcan’ın konuşması şöyle, “Yatırım programına istikrarlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2014 yılı itibariyle yatırım bütçemiz yaklaşık 25 milyon lira civarında olacak. Buna ilaveden birde Bozüyük ilçemizde uygulamalı bilimler fakültesi için hemen hemen bütün hazırlıklarımız tamamlanmış vaziyette. Bizim en büyük ihtiyacımız, şehirle birlikte katılımcı kuruluşlarımızla birlikte buraya davet ettiğimiz öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarını, kültürel ihtiyaçlarını, insani ihtiyaçlarını, barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecek tesislerin özel girişim vasıtasıyla tamamlanması. Bu proje sonunda ilçelerimizde ortalama biner öğrencimiz, merkezde de 15 bin öğrencimizin olmasını hedefliyoruz. Şu an itibariyle 10 bin civarında öğrencimiz merkezde bulunmakta. 2 milyon öğrencinin sınava girdiğini hesap edersek bu öğrencileri buraya davet etmek için onlara sunacağımız ekstra güzelliklerimiz, imkânlarımızın olması lazım. Şehrin kültürel, sosyal dokusuyla ilgili, şehrin öğrencileri ağırlamasıyla ilgili imkânları hazırlamak lazım.”


Rektör Azmi Özcan’ın ardından Karayolları 14'üncü Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu, Devlet Su İşleri (DSI) 3'üncü Bölge Müdürlüğü adına Hayrettin Baysal, Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, İller Bankası Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, Orman ve Su İşleri 2'nci Bölge Müdürü Yahya Güngör, Tapu ve Kadastro 17'nci Bölge Müdürü İbrahim Tonoz, İl Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Kocabaş, Türkiye 6'ncı İletim Tesis ve İşletme Grup Müdür Vekili Abdül Baki Mercimek (TEİAŞ) ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü temsilcisi Nursel Kaya'dan 2014 yılı içerisinde yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi.




Editör: TE Bilişim