2014 yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimiz Bilecik’te de yoğun siyasi gündemle geçti. Gazeteniz Yarın yine Bilecik gündemini sarsan haberleriyle şehrin nabzı tuttu. Gerek 30 Mart Yerel Seçimleri, gerekse Cumhurbaşkanı Seçiminde ilimiz çok sayıda siyasi parti liderini ağırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerinin liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’nin yanı sıra, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’da ilimizi ziyaret eden isimler arasında yer aldı. Yılın en önemli gelişmelerinden biri, hiç şüphe yok Selim Yağcı’nın belediye başkanı seçilmesi oldu. Rakipleri MHP’li Hüseyin Şensoy ve CHP’li Dr. Sungur Turan’ı geride bırakan Yağcı 3. Kez üst üste Bilecik Belediye Başkanı seçildi. Yılın en dikkat çeken olaylarından bir diğeri de ilimiz eski Valisi Halil İbrahim Akpınar’ın merkeze atanmasıydı. 17 Aralık operasyonları sonrası hükümetle “paralel yapı” olarak nitelendirilen oluşum arasında yaşanan kriz sonrası ataması yapılan Akpınar’ın yerine, eski içişleri müsteşarı Ahmet Hamdi Nayir Bilecik Valisi olarak atandı. Ancak Aralık ayında eski Vali Akpınar’ın açtığı dava sonuçlandı ve haklı bulunan Akpınar’a valilik görevi iade edildi. Ankara’da bir komisyonda görevlendirilen Vali Akpınar 1 gün görevde kaldı ve yerini yeniden Nayir’e devretti. İşte 2014 yılında ilimiz gündemine damgasını vuran olaylardan sizler için seçtiklerimiz:


ERDOĞAN BİLECİK’TE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'nin açılış programı kapsamında Bilecik’e geldi. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi tüm yurtta mitingler düzenleyen  Erdoğan, Bilecik’te Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ve vatandaşlar tarafından karşıladı.

Başbakan Erdoğan, Eskişehir’den hızlı tren ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’la Bilecik’e gelerek YHT Garı’nda Bilecikli vatandaşlara hitap etti. Daha önce bir kez das Söğüt Şenliklerine gelen Erdoğan bu ziyaretiyle ikinci kez ilimize gelmiş oldu.

DAVUTOĞLU BİLECİK’TE

Bu yıl 733'üncüsü düzenlenen "Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri"ne Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. 733'üncüsü düzenlenen "Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri" için 14 Eylül günü Söğüt’e gelen Başbakan Davutoğlu’nu Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz karşıladı. Başbakan Davutoğlu Söğüt’e Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakana Ayşenur İslam ile birlikte geldi. Davutoğlu, Söğüt ziyaretinde ilk olarak Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret etti. Şenliklerin ardından Bilecik’e gelen Davutoğlu, buradaki programında ilk olarak Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu daha sonra Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti. Türbe ziyaretinin ardından açıklama yapan Davutoğlu, “Tarihi bir gün yaşadık. Milletimizin tarihinde çok özel siyasi, manevi, önem taşıyan bir yerde Bilecik'te Söğüt'te Ertuğrulgazi'yi anmanın ve Söğüt Şenliklerinin 733. yılını kutladık.” dedi.

KILIÇDAROĞLU BİLECİK’TE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 30 Mart yerel seçimlerine bir gün kala geldiği Bilecik’te Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce seçmene seslendi. “Bilecik’e yıllarca elleriyle şifa dağıttı, gelin onu koltuğa oturtalım. Sizin gibi ben de onu seviyor ve güveniyorum” diyen Kılıçdaroğlu, Turan’ın arkasında olduklarını tüm Bilecik’e gösterdi. Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu; "Zorla Türkiye'yi savaş sokmak istiyor. 'Ben acaba kahraman olur muyum' diye? Bütün Türkiye duysun, bütün dünya duysun 'Hırsızdan kahraman çıkmaz'" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, konuşmasının bir bölümünde Sungur Turan’ı platforma davet etti. Coşkulu kalabalığa seslenen Turan, “Bilecik’in güzel insanları; istekleriniz, önerileriniz, ihtiyaçlarınız bizi yönlendirecek. Bu şehir için beraber karar vereceğiz. Biz %100’ün belediye başkanı olacağız. Bu şehri siz yöneteceksiniz.” sözleriyle kısa bir konuşma yaptı. Yaklaşık 5000 partiliye seslenen Kılıçdaroğlu’nun bu son dakika çıkartması Dr. Sungur Turan’ın seçimi kazanmasına yetmedi.

BAHÇELİ BİLECİK’TE

30 Mart Yerel Seçimleri öncesi ilimize gelen bir diğer siyasi parti lideri ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. 25 Şubat günü İlk olarak Bozüyük’e gelen Bahçeli, ilçe girişindeki akaryakıt istasyonunda MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker ve bir grup partili tarafından karşılandı. Konvoyla ilçe merkezinde belediye başkan aday tanıtımının yapılacağı çay bahçesine gelen Bahçeli, burada coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Daha sonra Bilecik’e gelen Devlet Bahçeli Şeyh Edebali Türbesi’ne gitti. İl merkezine gelerek merkez çay bahçesi önüne kurulan kürsüden MHP liderini yaklaşık 4000 bin kişi izledi. Devlet Bahçeli, Belediye Başkan adayı Hüseyin Şensoy’a destek isteyerek, ”Seçimlerde Bilecik'in geleceği açısından alayımız Şensoy Şensoy diye sandığa gidecek ve sandıkta oyunu üç hilale kullanacak' dedi.

İHSANOĞLU BİLECİK’TE

2014 yazında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçiminde muhalefet partilerinin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 5 Ağustos günü Bilecik’i ziyaret etti.  Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 1 haftadan az bir süre kala Bilecik’i ziyaret eden İhsanoğlu, Osmanlı devletinin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi ve Osmanlı Devleti’nin manevi kurucusu Şeyh Edebali’nin türbelerini ziyaret etti. Bilecik halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılanan İhsanoğlu’na ziyaretlerinde TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, 22 ve 23’ünci Dönem CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, MHP Bilecik İl Başkanı Sabri Eraslan ve çok sayıda partili eşlik etti. İhsanoğlu’nun Bilecik’teki ilk durağı Söğüt oldu. İhsanoğlu burada bir süre vatandaşlara hitap etti. Ekmeleddin İhsanoğlu buradan Bilecik merkeze hareket etti. Bilecik’te Şeyh Edebali’nin türbesini ziyaret eden İhsanoğlu burada dua etti ve Edebali Hazretleri hakkında bilgi aldı. İhsanoğlu türbe ziyaretinin ardından merkez çay bahçesine geçerek Bilecikli vatandaşlar ile oturdu. Burada vatandaşlara Bir süre hitap eden İhsanoğlu, daha sonra İstanbul’a gitmek üzere ilden ayrıldı.


3. SELİM DÖNEMİ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 30 Mart günü yapılan yerel seçimlerde rakiplerine fark atarak bir kez daha ipi göğüsledi ve 3 sefer üst üste Belediye Başkanı seçilip Bilecik merkezinde bir rekora imza attı. MHP Adayı SMMM Hüseyin Şensoy’u ve CHP adayı Dr. Sungur Turan’ı geride bırakan Yağcıi zafer sorası Bilecik Belediyesi’nden gençlerle Atatürk  Bulvarı’nda ki AKP seçim bürosuna kadar yürüdü. Burada kendisini bekleyen partililer ile kucaklaşan Yağcı, eşi Fatma Yağcı ile sıkı sıkı sarılırken, “benim başarımdaki sırrım gece gündüz demeden yanımda olan ve kahrımı çeken eşim Fatma hanımdır” dedi. Burada atılan havai fişeklerin ardından sloganlar eşliğinde kalabalık bir toplulukla Cumhuriyet meydanına yürüyerek burada coşkulu partililerine seslenen Başkan Selim Yağcı, marka şehir parolası ile yola çıktıklarını ve mutlu sona ulaştıklarını söyledi.

VALİ AKPINAR VEDA ETTİ

13 Şubat Valiler Kararnamesi ile aniden merkeze alınan Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar için düzenlenen veda programında duygusal anlar yaşandı. Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleşen veda törenine katılımın yoğun olduğu gözlenirken, Vali Akpınar tarihe geçecek bir konuşma ile sevenleri ile vedalaştı. Son günlerde ülkede yaşananlara ilişkin örneklerle ince mesajlar veren Akpınar, Her valinin bir gün görevinden ayrılacağını ancak kendi gidişinin zamanlamasının manidar olduğunu söyledi.

Akpınar, 24 Şubat günü saat 11.00’de Valilik önünde alkışları ile uğurlandı.  Veda programına yoğun ilgi olduğu gözlenirken, bir valiyi ilk defa bu kadar kalabalık bir topluluğun uğurladığı gözlendi. “Cenab-ı Allah herkese son imzayı hayırlısı ve yüz akıyla atmayı nasip etsin” diyen Akpınar, son imzasını görevden ayrılışı ve vekâleti için attı. Vali Halil İbrahim Akpınar vekâleti en eski ve tecrübeli yardımcısı Metin Çınar’a bıraktı. Dosyadaki evrakı imzalayarak resmiyette Bilecik defterini kapattığını, fakat gönlünde Bilecik defterini hiçbir zaman kapatmayacağını söyleyen Akpınar, herkese hakkını helal ederken herkesten helallik istedi. Eşi Doktor Nihal Akpınar ve Oğlu Emre ile Valilik önünde kendilerini uğurlamak için gelen bürokratından siyasetçisine, sanayicisinden vatandaşına, çalışma arkadaşlarından basına kadar  herkes ile tek tek  tokalaşarak vedalaşan Vali Akpınar, 11 DA 963 plakalı sivil araç ile alkışlar eşliğinde Bilecik’ten ayrıldı.

VALİ NAYİR GÖREVE BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı Valiler Kararnamesiyle Bilecik Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, 25 Şubat günü görevine başladı. Vali Nayir, Bilecik Valiliği önünde Vali Vekili Metin Çınar, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire müdürleri ile valilik personeli tarafından karşılandı. Vali Nayir, Bakanlar Kurulunun 13 Şubat kararnamesiyle atandığını ve bugün itibariyle Bilecik Valiliği görevine başladığını belirterek, kuruluşun ve kurtuluşun gerçekleşmesinde önemli fonksiyonlar üstlenen Bilecik'e hizmet etme görevini kendisine layık görenlere teşekkür etti.

Millete hizmet etmenin büyük bir onurla birlikte önemli bir sorumluluk da getirdiğini belirten Vali Nayir, şöyle konuştu: "Bu sorumluluğun bilincinde olarak, bütün mesai arkadaşlarımla birlikte temel yaklaşımımız; insan odaklı bir anlayışla, hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, hesap verebilen, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü bir yönetim olacaktır. Bu doğrultuda bize yol gösteren ana ilke adalet ve hakkaniyet anlayışıdır. Sürekli olarak vatandaşımızın arasında, yanında olacak ve bize ulaşmalarına imkân sağlayacağız. Yürütülecek hizmetlerde, mülki ve mahalli idareler, adli ve askeri kuruluşlar, üniversite,  mesleki odalar, basın ve medya kuruluşları ile iletişim ve koordinasyona özen göstereceğiz. Devraldığımız hizmet bayrağını bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte çok daha ileriye taşırken ilimizin milletvekillerinin destekleri de çok değerli olacaktır. Önceden başlanmış ve yürütülmekte olan çalışmaların aynı titizlikle takip edileceğini ifade etmek isterim. Bu genel ilkeler çerçevesinde tüm kurumlarımızla birlikte ortak hedefimiz, ilimizin her alanda gelişmesi olacak ve bu hedef doğrultusunda hep birlikte çalışacağız. Bu vesile ile ilimize hizmet etmiş olan valilerimizi şükranla anıyor, ebediyete intikal etmiş olanlara rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyetler diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Bilecikli vatandaşlarımıza selam, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

VALİ AKPINAR DÖNDÜ

Geçtiğimiz Şubat ayında yayımlanan Valiler Kararnamesiyle merkeze alınan Bilecik eski Valisi Halil İbrahim Akpınar, Danıştay’a açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verilmesinin ardından bugün yeniden Bilecik'e geldi. Akpınar, vilayet önünde vali yardımcıları ve müdürler tarafından karşılanırken, karşılama anında basın kuruluşlarından sadece Yarın Gazetesi vardı.

Sessiz sedasız Valilik makam aracı ile ilimize gelen Akpınar, kendisini karşılayan mesai arkadaşlarına ‘Çayınızı içmeye geldim diyerek makamına geçti ve basın mensuplarını kabul etti. Burada yaptığı açıklamada,“Yargı kararıyla Valilik yapılmayacağının bilincindeyim” diyen Akpınar, dava açmasının tek sebebinin haklı olduğunu ispatlamak ve tarihe not düşmek olduğunu belirtti. Geçtiğimiz Cuma günü alınan bir kararla, asaleten Bilecik Valisi olarak Ankara'da İçişileri Bakanlığı bünyesinde Yatırım İzleme Değerlendirme Kurulları Çalışmaları üzerine bir komisyona Başkanlık edeceğini belirten Vali Akpınar, gelişinden bir gün sora ilimizden ayrıldı. Akpınar, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Şubat ayında çıkan kararname ile merkez valisi olarak görevlendirilmiştim. Daha sonra malum olduğu üzere anayasada idarenin her türlü eylem ve işlem yargı denetimine açıktır. Bunun da istisnaları var. Valilik atamaları da bu istisnalar içerisinde değil. Ben de bu yasal hakkımı kullanarak Danıştay’a dava açmıştım. Maksadım uygun olarak değerlendirilmeyen bu karara hukuki yönden değerlendirilmesiydi. Malum olduğu üzere o zamanlarda yasada yapılan değişiklikle idari mahkemelerin yargının verdiği kararla iki yıl içerisinde uygulanabileceğine dair değişiklik getirilmişti. Dolayısıyla ben dava açarken böyle bir ortam olması hasebi ile sadece haklı olduğumu belirtip bunu tarihe not düşmek amacıyla böyle bir dava açtım. Yoksa başlangıçtan beri Bilecik Valiliğine tekrar galipte burada valilik yapmak gibi bir amacım yoktu.”


BİLECİK ‘ERDOĞAN’ DEDİ

Bilecik halkı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullandı. Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik genelinde topladığı 62 bin 087 oy ve %50.9 oy oranıyla seçimi ilk sırada tamamladı. Muhalefet partilerinin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 56 bin 170 oy ve %46.5 oy oranıyla ikinci olurken, Selahattin Demirtaş 3710 oy ve %3.4 oy oranıyla seçimi üçüncü sırada tamamladı. Seçimde 121 bin 967 oy geçerli sayılırken, 2531 oy geçersiz sayıldı. Toplam 147 bin 950 seçmeni bulunan Bilecik’te 121 bin 967 kişi oy kullandı. Burakamla 25 bin 983 seçmenin oy kullanmadığı ortaya çıktı. Bilecik il merkezinde Recep Tayyip Erdoğan toplam 18 bin 420 oy ve %50.45 oy oranıyla ilk sırada yer alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu 17 bin 239 oy ve %47.21 oy oranıyla ikinci, Selahattin Demirtaş ise 852 oy ve %2.33 oy oranıyla üçüncü oldu. Bozüyük haricinde tüm ilçeler ve il merkezinde seçimi Recep Tayyip Erdoğan kazanırken, Bozüyük’te ilk sırayı Ekmeleddin İhsanoğlu aldı.


VELİ KÜÇÜK TAHLİYE OLDU

Bilecik Gölpazarılı olan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Ergenekon Davası’ndan hüküm giydiği cezaevinden 11 mart günü tahliye oldu. Küçük’ü cezaevi çıkışında ailesi karşıladı. Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Küçük, “Evlat acısının ne demek olduğunu bildiğim için bugün üzgünüm. Berkin Elvan’ı kaybettik. Gerçekten üzgünüm. Ona Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. 1992′de Hocalı’da, katledilen, soykırım yapılan diyeceğim o yiğitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Basın mensuplarına, "İlginize alakanıza çok teşekkür ediyorum. Biz böyle şeye pek alışık değiliz. 7 senedir içeride rahat rahat yatıyorduk" diyerek espri yapan Küçük, "Çok teşekkür ediyorum, bu bir görevdi. Bayrağa nöbetim vardı, vatana bir nöbetim vardı. O nöbetimi tuttum. Bundan sonra kısmet olursa, Atatürk'ün çizdiği yolda, dışarıda, vatanım için, bayrağım için nöbete devam edeceğim. Dava bir şey yok artık. Ne olur, bu iş nereye gidecek bilemiyorum. Ülkesi için şehit olmayı göze alan insanları buraya tıktılar. Bir Veli Küçük değil tabi bunlar peyderpey çıkacak. Bir sanal Veli Küçük yaratıldı. Veli Küçük üzerinden Türk ordusuna girilmesi gerekiyordu. Senelerce bunun için uğraşıldı. Ve başardılar. Ama bir yere kadar. Hazırlanan mütalaanın bin 186, bin 187 ve bin 189′uncu sayfalarını lütfen okuyun. Her şey orada belli. Bu vatanın birliği, Türk birliği için nöbete devam edeceğiz. Kesinlikle geri adım atmayız. Sadece ben değil, bu işte içeri giren ve girmeyen hepsi devam edecek. Bu bir bedel ödeme meselesi değil. Vatan için yapılan bir hizmettir. Bunu yapmak zorundaydık. Ve devam edecek” diye konuştu. Veli Küçük, kendisini bekleyen yakınlarıyla tek tek selamlaştıktan sonra cezaevinden ayrıldı.

TURGUT ÖZEN AK PARTİ’YE ÜYE OLDU

İlimizin önde gelen sanayicilerinden ve son birkaç yıldan buyana gerek kurumlar, gerekse gerçek usulde vergi rekortmeni olan Turgut Özen’in AK Parti’ye üye olduğu ortaya çıktı. Aktif politik hayatı bununla sınırlı kalmasına rağmen her yerel seçimler öncesinde ismi ön plana çıkan ve yine son yerel seçimlerde CHP’nin adayları kesinleşmeden önce kendisine teklifte bulunulduğu öne sürülen Turgut Özen’in, Adalet ve Kalkınma Partisi Bilecik Merkez Teşkilatı 2014/1U dönem aktif üyesi olduğu ortaya çıktı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İPTAL OLDU

Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından gündeme getirilen ve “siyasi hayatıma mal olsa dahi bu işi yapacağım” dediği, Cumhuriyet ve İstiklal Mahallelerindeki kentsel dönüşüm projesi halktan yeterli ilgiyi görmeyince Bilecik belediye meclisi tarafından iptal edildi. Meclis toplantısında konuşan Selim Yağcı, bazı siyasilerin iddia ettiği gibi U dönüşü yapmadığını, tam tersine sözünde durduğunu söyledi. Halkın oylarıyla başa gelmiş bir başkan olarak vatandaşların fikrine sonuna kadar saygılı olduğunu, Türkiye’nin 81 ilinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri için Bilecik halkı adına üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerine inandığını belirtti. Oylama öncesi söz alan MHP meclis üyesi Mustafa Karacaovalı, vatandaşların %80’inin kentsel dönüşüme sıcak bakmadığını söyledi ve kişisel olarak projenin başlatılması için değil, vatandaşlarla görüşmelerin başlaması için evet oyu kullandığının altını çizdi.  Mahalle sakinlerinin iki yıldır proje için bekletildiğini belirten Karacaovalı, vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Abdullah Ay, bu güne kadar vatandaşların %30’una imzalatılan sözleşmelerin ellerinde olduğunu ve vatandaşların gelip sözleşmelerini alabileceklerini ifade etti.  

YENİŞEHİR YOLUNU BEKLEMEYE DEVAM

2014’te 2 kez ihale edilen Yeişehir Yolunda bir arpa boyu yol alınamadı. İlk olarak Şubat ayında yapılan ihale yapılan itiraz neticesinde iptal edildikten sonra, 21 Ekim’de yapılan yeni ihalenin üzerinden 2 ayın üzerinde bir süre geçmesine rağmen henüz ihaleyi alan firma açıklanmadı. Bilindiği gibi Ankara’da, Karayolları Genel Müdürlüğünde açık usulle gerçekleştirilen ihalede 45 firma teklif verdi. 188 milyon lira ihale bedelli projenin ihalesinin ardından verilen tekliflerin komisyon tarafından değerlendirileceği ve hangi firmanın kazandığının açıklanacağı söylenmişti. Ne var ki aradan yaklaşık iki ay geçmesine rağmen halen ihaleyi alan firma açıklanmadı. Bilecik halkı, ilimizin gelişmesine engel olan Yenişehir yolunun ihalesinin karara bağlanması için ilimiz siyasi ve bürokratlarını göreve çağırıyor ve daha önce 17 kez iptal edilen ihalenin bir daha iptal edilmemesini ve 2015 yılında yolla ilgili somut gelişmeler olmasını bekliyor.


HASTANE YERİ HALEN BELLİ DEĞİL

İlimizin en büyük eksiklerinden olan devlet hastanesinin nereye yapılacağı sorusu yıl boyunca Bilecik gündeminden düşmedi. İlk olarak üniversite yanında kamulaştırılan 50 dönümlük arsaya yapılacağı söylenen hastane için gazetemiz editörü Cafer Elmas il yöneticilerine teklif sunmuş ve Özel İdarenin yerine yapılmasını önermişti. Haber şu ifadelerle yayımlanmıştı:

“Yer tespiti yüzünden yılan hikayesine dönen yeni Bilecik Devlet Hastanesi için yetkililer ve siyasiler bu önerimizi dikkate alırlarmı bilemeyiz fakat İl Özel İdaresi’nin bulunduğu alan hem şehiriçi, hem de konum itibari ile hastaneye en uygun alan olarak görünüyor. Önerisi bizden, gerisi yetkililere ve siyasilere kalıyor.”

Aradan 5 ay geçtikten sonra; Vali Nayir, Milletvekili Poyraz ve İl Genel Meclis Başkanı Yıldırım geçtiğimiz hafta Perşembe günü  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüştüler ve yeni hastane yeri olarak İl Özel İdaresi'nin mevcut yerinde karar kıldıkları öğrenildi. Gazeteniz yarın bu gelişmeyle birlikte halkın ve şehrin nabzını yakından tuttuğunu ve çözümlere yönelik teklifler sunduğunu göstermiş oldu. Bu gelişmenin ardından herkes bir an evvel hastane inşaatının başlamasının beklerken, Sağlık Bakanlığı ile Bilecik İl Özel İdaresi arasında yer takası bir türlü gerçekleşmedi. Bilecik halkı 2015 yılında yeni, devlet hastanesiyle ilgili adımların hızla atılmasını bekliyor.

TÜNELDE SERVET YATIYOR

Gazetemiz Yarın sadece yerel değil ulusal gündeme de bomba gibi düşen haberlere imza attı. Bu haberlerden en çok ses getirenlerinden biri de yapımı devam eden YHT tünelin içinde kalan milyon dolarlık delme makinesi haberimiz oldu. Haber hemen hemen tüm basın kuruluşları tarafından ulusal gündeme taşındı.

YHT çalışmalarının devam ettiği Bilecik Bozüyük arasındaki Ahmetpınar köyünün altından geçen 26 No’lu Tünel’de adeta servet yatıyor. Heyelan nedeni ile 2009 yılında çöken tünelin içinde değeri 33 Milyon Euro olan dünyanın en büyük tünel açma makinesi (TBM) 5 yıldır duruyor. Makineyi çıkarmak için Almanyalı bir firmanın tam 1 Milyon TL istediği iddia ediliyor.

Toplam uzunluğu 6.2 km olan tünelin sadece 1km’si delinebilmişken meydana gelen heyelan nedeniyle tünel inşaatı tamamen durdu. Zeminde yaşanan sorunun tespiti için yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda uzmana bölgede zemin etüdü çalışması yaptırıldı. Çalışmalar sonucunda heyelan nedeniyle tünelde meydana gelen çatlaklardan yoğun su sızıntısı olduğu bu nedenle tünel içerisinde çalışmanın imkansız hale geldiği anlaşıldı. Yaşanan yoğun su sızıntısı sonucunda tünelin tamamı çökerken, Cengiz İnşaat’a ait dünyanın en büyük tünel açma makinesi tünelin içine adeta gömüldü. Mevcut imkanlarla sıkıştığı yerden çıkarılamayan TBM için yurtdışından bir firmayla görüşüldüğü, firmanın çıkarma ücreti olarak 1 milyon lira istemesi üzerine anlaşma sağlanamadığı öğrenildi.”

GÜLTEKİN PM OLDU

CHP Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin, CHP 18. olağanüstü kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi listesinden aday olarak partinin karar organı olan parti meclisine girmeye hak kazandı.  Toplamda 630 aday ile yarışan Gültekin 377 oy alarak 42. sıradan Parti Meclisine girerek kendisi adına ve Bilecik adına büyük bir başarıya imza atmış oldu.

CHP Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin, CHP 18. olağanüstü kurultayında Parti Meclisine seçildikten sonra sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Gültekin yaptığı açıklamada Gençlik Kollarına ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'a teşekkür etti. Gültekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Birlik ve Kardeşlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz 18.Olağanüstü Kurultayımızda, parti tabanımızın temsili olan delegelerimize; benimle birlikte bu yola çıkan ve beni yalnız bırakmayan Chp Bilecik İl Gençlik Kolları Yönetim Kuruluma ve çok değerli İl Gençlik Kolları Başkanlarıma ve kurullarına; örgütün sesine kulak verip örgütten genç arkadaşlarımızı sunduğu için ve ilk kez bir İl Gençlik Kolları Başkanının -benim- ve bir İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesinin ( Muğla İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi - Rana Bozkurt ) PM üyesi olması noktasında gösterdiği duruştan ötürü Gençlik Kolları Genel Başkanım İrfan İnanç Yıldız ve yol arkadaşlarımıza, bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen ve bu mücadelede bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan değerli İl Başkanım Çağatay Karaahmet ve Bilecik Örgütüme, en önemlisi Gençlik Örgütümüze, bizlere güvendiğini bir kez daha ortaya koyan Genel Başkanım Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkürlerimi sunarım.

Editör: TE Bilişim