Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, hem kariyer hedeflerini bir adım daha öteye taşımak hem de içinde bulunduğumuz toplumun sosyo-kültürel, siyasal ve ekonomik değişim ve ilerleyişine katkısı olan karar ve uygulama mekanizmalarında yer alabilmede etkili olabilmek adına, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Güz Döneminde tüm Ana Bilim Dallarında toplam 281 kontenjanla yüksek lisans ve doktora alım ilanını yayınladı. Buna göre başvurular 11-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Yrd.Doç.Dr. İsmail Hakkı İşcan tarafından yapılan açıklamada, toplam yedi Ana Bilim Dalında; 7 Tezli Yüksek Lisans, 3 Tezsiz Yüksek Lisans ve 2 Doktora Programında alım gerçekleştirileceği ifade edildi. Programlara göre alım kontenjanları ve şartları enstitünün web sitesinde (sbe.bilecik.edu.tr) yer almaktadır. Buna göre Sosyal Bilimler Enstitüsü, anılan dönemde 112 Tezli Yüksek Lisans, 150 Tezsiz Yüksek Lisans, 10 Doktora ve 5 özel öğrenci ve 4 yatay geçişle öğrenci alımı gerçekleştirecektir.

            Enstitü Müdürü İşcan, bu dönemde yapılan alımla ilgili olarak; İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi ve Arkeoloji Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programlarında, şahsen başvuru yönteminin uygulanacağını ve bunun özellikle Bilecik ve yakın çevre bölgelerden yapılan başvurularda kontenjana dahil olma şansını arttırarak, bunun Bilecik ilinde ve çevre bölgelerde yerleşik ve lisansüstü eğitim yapmak için başka illere gitme şansını elde edemeyenler açısından önemli bir fırsat olacağını vurguladı.

            Toplamda 405 öğrencisi bulunan Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden şimdiye kadar 113 öğrencinin mezun olduğu bilgisini veren İşcan, 2008 yılından bu yana Lisansüstü eğitimde Enstitüye bağlı Ana Bilim Dallarının da büyük katkılarıyla, gerek özel ve gerekse kamu kesiminin ihtiyaç duyduğu üst kademe nitelikli eleman yetiştirilmesinde önemli bir işlevi yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

            Sosyal Bilimler Enstitüsünün 2014-2015 Güz Döneminde yapılacak olan alımla ilgili ilanda bazı bölümlerde alım kontenjanlarının arttırıldığı ve aynı zamanda Programlarda alım şartlarında öngörülen lisans mezuniyeti ile ilgili önemli ölçüde alan genişlemesine gidildiği görülmektedir. Enstitü Müdürü İşcan, lisansüstü eğitimde birçok programda alan genişlemesine gidilerek, disiplinler arası etkileşimin ve lisansüstü eğitimde niteliğin arttırılmasını hedeflediklerini belirtti.


            İşcan, İşletme Ana Bilim Dalı'nda açılan "İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı"na ilave olarak geçen yıl İktisat Ana Bilim Dalı'na bağlı "Para, Banka ve Dış Ticaret Tezsiz Yüksek Lisans Programı"nın açıldığını ve her iki programa yoğun ilgi dolayısıyla, geçen yıl ara dönemde de bu iki programda tekrar alım gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "... bu noktadaki açığı görerek bu iki tezsiz programla birlikte bu dönem Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı'na bağlı "Küresel Siyaset ve Güvenlik Tezsiz Yüksek Lisans Programı"nı açtık. Diğer iki tezsiz programda olduğu gibi bu programa da yine fakültelerin ve lisans düzeyinde eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının tüm bölümlerinin mezunları başvurabileceklerdir." dedi. Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına, tezli programlara girmeyi başaramayan, bu yönde ALES puanı (yeterli) olmayan veya tezli programların hafta içi eğitimine bulunduğu çalışma koşulları çerçevesinde katılmayanların başvurduklarını ve bu yönde yoğun bir ilgiyle karşılandıklarını vurgulayan İşcan, Tezsiz Programlarda hem herhangi bir ALES puanı şartı istemediklerini hem de derslerin hafta sonu gerçekleştirilmesi ile eğitimlere üst düzey katılımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Tezsiz Programlarda mevcut koşulların sağladığı imkan dahilinde kontenjan sınırlamasını her bir program için 50 kişi ile belirlediklerini söyleyen İşcan, programlara başvuru ve bilgi için kişilerin 0 228 214 1141 Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüğü telefonunu arayabileceklerini, aynı zamanda [email protected] adresinden de mail aracılığı ile bilgi alabileceklerini belirtti. 


BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLAR İÇİN:

http://sbe.bilecik.edu.tr/Dosya/Arsiv/2014-2015%20SBE%20G%C3%9CZ%20%C4%B0LAN.pdf

Editör: TE Bilişim