TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, -2013 yılı, Bozüyük için kalkınma ve hamle yılı olacak" dedi.

Poyraz, Bozüyük Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, milletvekilliği döneminde Bozüyük için yapılan en yararlı işin, Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) çalışmalar olduğunu söyledi.

OSB'de, altyapı, doğalgaz ve elektrik konularında ciddi hamleler yaptıklarını dile getiren Poyraz, şöyle devam etti:

"En son yüksek gerilim hattı sorunumuz vardı onu da hallettik. Bozüyük OSB'de 82 sanayi parselimiz var. Bu 82 parselin 36 parselini 26 firmaya tahsis ettik. 46 parselimiz de tahsise hazır. 12 firma üretime başladı ve bin civarında istihdam ettiği kişi var. Malı üretmek için bir altyapı lazım ancak malı pazara ulaştırmak için de ayrı bir altyapıya gerek var. Geçtiğimiz yıllarda Bozüyük'e bir lojistik merkezi kurulması gerekliliğini görüştüğümüzde, planlama Kütahya Kavşağı civarındaydı. Özellikle bunu OSB civarına uzatmamız gerektiğini, dolayısıyla da lojistik merkezinin OSB'nin hemen dibine yatığımız zaman daha verimli kullanabileceğimiz noktasındaki görüşmelerimiz sonrası TCDD yetkilileri bu görüşümüzü destekledi. Ocak ayının sonunda lojistik merkezini ihalesi yapıldı ve 23 milyon bedelli bir ihale sonuçlandı. Bugün yarın da merkezin hafriyatı başlayacak."

     

     -Hızlı tren çalışmaları-

    

Poyraz, Bilecik'in hızlı tren ulaşımı konusunda kavşak konumunda bulunduğunu anlatarak, Bozüyük, Bilecik ve Osmaneli hatlarının olduğu yerlere istasyonlar yapıldığını belirtti.

Bozüyük'ün en önemli konularından birinin, TOKİ'nin toplu konut işi olduğuna işaret eden Poyraz, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz ağustos ayında bunun ihalesine çıkacaktık ancak özellikle bu hızlı tren hafriyat dökümünden kaynaklanan ihale iptali ve gecikmesinden dolayı geçtiğimiz yaz bunun ihalesini yapamamıştık. Şimdi TOKİ'nin bize verdiği bilgi çerçevesinde mayıs ayında TOKİ olarak Bozüyük'te ihaleye çıkacağız. Öte yandan Yeşilkent'te yapılan bir suni çim futbol sahası bitti, bitecek. Şu anda tel örgü yükseltmesi yapılıyor. Birkaç haftalık işi kaldı diyebiliriz. Burada belediyemiz, arsa tahsisini yaptı. Üst yapısı da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak. Buranın kullanımını da Bozüyük Belediyesine vereceğiz. Bundan sonra Bozüyük'ümüzün özellikle amatör spor kulüplerinin rahatlıkla kullanabileceği alt yapıya sahip bir sahası olacak. Yapılması düşünülen fakülte ile ilgili geçiş aşamasında Çıraklık Eğitim Merkezi binası üniversiteye verilecek. 2-3 yıl içinde de üniversiteye ait binayı tamamlamak istiyoruz. Arsa problemini çözmemiz halinde Bozüyük'e modern yeni bir hastane kazandırılması noktasında çalışmamız var. Bilecik'te bir örneğini yaptığımız kent ormanın bir benzeri, Yeşilkent Mahallesi'ndeki alana yapılacak. 2013 yılı, Bozüyük için bir kalkınma, bir hamle yılı olacak."

Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı da Bozüyük Belediyesinin geçmişte 300 bin lira zarara uğratıldığını savunarak, sorumluların cezalandırılması için suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Toplantıda, AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Bozüyük İlçe Başkanı Nizamettin Çam, belediye başkan yardımcıları, İl Genel Meclisi üyeleri ve Belediye Meclisi üyeleri hazır bulundu.
Editör: TE Bilişim